• 25 Απριλίου 2024,

Τα γεγονότα που ξεχώρισαν στο Καβαλιώτικο μπάσκετ το 2020 (φωτογραφίες)

 Τα γεγονότα που ξεχώρισαν στο Καβαλιώτικο μπάσκετ το 2020 (φωτογραφίες)

Με άδοξο τρόπο ολοκληρώθηκε και η χρονιά του μπάσκετ για τις ομάδες του νομού μας. Από το Νοέμβριο και μετά σταμάτησαν τα πάντα στις εθνικές κατηγορίες και στα πρωταθλήματα της ΕΚΑΣΑΜΑΘ.

Ας δούμε ποια όμως ήταν τα κυριότερα γεγονότα στη χρονιά που πέρασε.


Η επιστροφή της ΕΚ Καβάλας στην Α2 κατηγορία

Μετά από 1 χρόνο στη Β` Εθνική, η ΕΚ Καβάλας με προπονητή το Νίκο Πενταζίδη επέστρεψε στην Α2 κατηγορία. Δεν ήταν εύκολη η προσπάθεια της ενώ το πρωτάθλημα διακόπηκε το Μάρτιο όταν ήταν στη 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Η άμυνα ήταν το κύριο χαρακτηριστικό της ομάδας που παρά τα πολλά αγωνιστικά προβλήματα λόγω τραυματισμών τα κατάφερε μια χαρά. Το καλοκαίρι που μας πέρασε έγιναν πολλές αλλαγές στο ρόστερ και το ξεκίνημα της ΕΚ Καβάλας στην Α2 δεν ήταν ότι καλύτερο αφού σε 5 αγωνιστικές γνώρισε ισάριθμες ήττες.

Πάντως η αλήθεια είναι ότι έβγαλε ένα δύσκολο πρόγραμμα.


Η σπουδαία παρουσία του ΓΣΕ στην Α2 κατηγορία

Ο ΓΣΕ πλέον καθιερώνεται στην Α2 σαν μια ιδιαίτερα υπολογίσιμη δύναμη.

Ως νεοφώτιστος πριν την διακοπή του Μαρτίου ήταν σε τροχιά πλέι οφ για την άνοδο στην Α1  πετυχαίνοντας μεγάλες  νίκες εντός και εκτός έδρας ενώ φέτος ξεκίνησε με 3 νίκες και 1 ήττα αφού βέβαια άλλαξε σχεδόν όλο το περσινό ρόστερ (παρέμεινε μόνο ο Σταμπουλής), φέρνοντας και πάλι στην Ελευθερούπολη παίκτες εγνωσμένης αξίας.

Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος στον πάγκο της ομάδας εδώ και μια πενταετία ενώ η ομάδα οργανωτικά και επικοινωνιακά έχει κάνει σταθερά βήματα προς τα μπρός.


Οι Πάνθηρες για πρώτη φορά στην Α2 των Γυναικών

Η ομάδα των Πανθήρων κάνει την υπέρβαση και καταφέρνει να πάρει την άνοδο στην Α2 κατηγορία των γυναικών για πρώτη φορά στην ιστορία της αφού στο πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΑΜΑΘ πριν τη διακοπή δεν είχε αντίπαλο.

Ήταν ο βασικός στόχος μιας ομάδας που επένδυση με μεταγραφές αλλά με δικές της παίκτριες. Προπονητής πέρυσι ήταν ο Σερραίος Κώστας Δώδος.

Το καλοκαίρι ανέλαβε τη ηνία ο Βαγγέλης Καρατσιομπάνης. Οι Πάνθηρες πρόλαβαν και έπαιξαν μόνο ένα παιχνίδι στην Α2 όπου έχασαν στο «Αλεξάνδρα Δήμογλου» από την Πυλαία ενώ στο Κύπελλο Ελλάδας απέκλεισαν τη Νίκη Βόλου και στη συνέχεια έμειναν εκτός θεσμού με ήττα από τον Ολυμπιακό σε ένα ιστορικό ματς στο «Αλεξάνδρα Δήμογλου», όπου δυστυχώς δεν είχαν τη δυνατότητα να το παρακολουθήσουν φίλαθλοι.


Η Ομάδα Κορασίδων της ΕΚ Καβάλας στην τελική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος

Τον Ιούλιο του 2020  η ομάδα κορασίδων της ΕΚ Καβάλας στη Β` φάση  πετυχαίνοντας 5 νίκες  σε ισάριθμα παιχνίδια που έγιναν στη Θεσσαλονίκη, κατάφερε να προκριθεί στην τελική φάση του πρωταθλήματος με προπονητή τον Γιώργο Παγκαλίδη.

Στην τελική φάση που διεξήχθη στο κλειστό του ΜΕΤΣ στην Αθήνα, η Ένωση τα πήγε πολύ καλά και τελικά κατέλαβε την 3η θέση.

Τα κορίτσια που συμμετείχαν στην όλη προσπάθεια ήταν:

Τσινεκίδου , Τουρετζόγλου Π. ,  Λυκάκη , Σεμερτζίδου , Σπανίδου , Μελεκούδη , Κελεμένη , Αργυρού , Τουρετζόγλου Ε., Βρανά, Αποστολίδου, Χατζηλαζαρίδου.    Η Κελεμένη συμπεριλήφθηκε και στην καλύτερη πεντάδα της τελικής φάσης ενώ αποτέλεσε και στέλεχος της Εθνικής ομάδας Κορασίδων.


Η διαμάχη ΕΚ Καβάλας- Πανθήρων για 4 κορίτσια

Το σήριαλ ανάμεσα στην ΕΚ Καβάλας και στους Πάνθηρες για τη μετακίνηση 4 παικτριών του τμήματος κορασίδων καλά κρατεί ακόμη και τώρα.

Η υπόθεση πήγε στο ΑΣΕΑΔ όπου δικαιώθηκαν οι Πάνθηρες και τελικά η Κελεμένη, η Σπανίδου, η Αργυρού και η Τσινεκίδου αποτέλεσαν παρελθόν από την ΕΚ Καβάλας που όμως με επιστολή που έστειλε λίγο μετά στην ΕΟΚ ζήτησε το ποσό 22.500 ευρώ για «τροφεία» των 4 κοριτσιών.

Η όλη ιστορία σαφώς  θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί. Δυστυχώς πήρε μεγάλη έκταση.


Πρωταθλήτρια στην ΕΚΑΣΑΜΑΘ η ομάδα νεανίδων του Αστέρα

Οι νεάνιδες του Αστέρα Καβάλας κατέκτησαν τον τίτλο της πρωταθλήτριας ομάδας της ΕΚΑΣΑΜΑΘ με προπονητή τον Δημήτρη Αϊβαζίδη.

Συνεχίζοντας έτσι την παράδοση των τμημάτων υποδομής του Αστέρα που έχουν πάντοτε επιτυχίες.

Στη συνέχεια συμμετείχε στη Β` φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος που όμως με πολλές απουσίες λόγω Πανελληνίων εξετάσεων πάλεψε αλλά δεν κατάφερε να προκριθεί στην τελική φάση. Τα κορίτσια που συμμετείχαν στην προσπάθεια ήταν:

Παναγιωτίδου, Φραγκάκη, Μαραβέγια, Καψογεώργη, Τσίλι, Βλαστού, Χαλεπιάδου, Τσάμη, Μαυρίδου, Γιαμαλίδου , Παπαδοπούλου, Ψυλάκη.

Διαβάστε επίσης