Εννιά την εβδομάδα τα Καλοκαιρινά ακτοπλοϊκά δρομολόγια από το λιμάνι

 Εννιά την εβδομάδα τα Καλοκαιρινά ακτοπλοϊκά δρομολόγια από το λιμάνι

Από την Τρίτη 7 Ιουνίου αλλάζουν τα δρομολόγια από το λιμάνι της Καβάλας προς τα νησιά του Βόρειου Αιγαίου ως Λαύριο και Πειραιά (και το αντίστροφο).

Όχι μόνο ενισχύονται με επιπλέον αλλά αυξάνεται και ο αριθμός των πλοίων που θα εξυπηρετείται στο κεντρικό λιμάνι της πόλης μας. Πρόκειται για το καινούργιο πρόγραμμα καλοκαιρινών δρομολογίων που συνεχίζεται μέχρι και τις 5 Σεπτεμβρίου.

Στα ήδη γνωστά πλοία «Aqua Blue» και «Blue Star Mykonos» προστίθεται το πλοίο «Διαγόρας», που έχει ξανά εξυπηρετηθεί στο κεντρικό λιμάνι προηγούμενα καλοκαίρια. Τα δρομολόγια γίνονται 9 την εβδομάδα από 4 που είναι σήμερα.

Προγραμματίστηκαν και θα εκτελούνται τις ημέρες από την Τρίτη έως την Κυριακή. Δηλαδή η μοναδική μέρα που δεν θα υπάρχει δρομολόγιο είναι η Δευτέρα. Ορισμένες πάντως μέρες της εβδομάδας το λιμάνι θα εξυπηρετεί δύο πλοία.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έγινε γνωστό: Νωρίς το πρωί της Τρίτης θα έρχεται στο κεντρικό λιμάνι το πλοίο «Aqua Blue» και θα αναχωρεί στις 9 το πρωί της ίδιας ημέρας για Λήμνο- Άγιο Ευστράτιο έως Λαύριο.

Κάθε Τετάρτη, τα ξημερώματα, θα έρχεται στο κεντρικό λιμάνι το «Blue Star Mykonos» πού θα αναχωρήσει στις 8:30 το πρωί της ίδιας ημέρας για Λήμνο- Μυτιλήνη-Οινούσες- Χίο- Καρλόβασι- Εύδηλο- Πειραιά. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας (16.00) θα  έρχεται το «Aqua Blue» που θα αναχωρήσει στις 6 το απόγευμα. Την Πέμπτη θα έχει άφιξη το πλοίο «Διαγόρας».

Θα φτάνει στο κεντρικό λιμάνι ξημερώματα και θα αναχωρήσει στις 5 το απόγευμα της Πέμπτης. Την Παρασκευή το μεσημέρι θα έρχεται στο κεντρικό λιμάνι το «Aqua Blue» που θα αναχωρεί λίγη ώρα αργότερα.

Την ίδια ώρα θα καταπλέει στο κεντρικό λιμάνι το πλοίο «Διαγόρας». Που θα αναχωρεί λίγη ώρα αργότερα. Κάθε Σαββάτο ξανάρχεται ο «Διαγόρας», πρωινές ώρες και την Κυριακή θα εξυπηρετούνται στο κεντρικό λιμάνι το «Aqua Blue» και το πλοίο «Διαγόρας»

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που δόθηκε στη δημοσιότητα τα νησιά που θα συνδέονται με το κεντρικό λιμάνι της Καβάλας είναι τα εξής: Λήμνος, Άγιος Ευστράτιος, Μυτιλήνη ,Χίος Πάτμος, Λέρος, Φούρνοι.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα δρομολογίων είναι ίδιο με αυτό του 2021 και αυτό του 2019. Κατόπιν τούτου και πάντα από πλευράς ακτοπλοΐας, το λιμάνι της Καβάλας επηρεάστηκε από την πανδημία μόνο το Καλοκαίρι του 2020.

Διαβάστε επίσης