• 18 Απριλίου 2024,

Ενώ οι δεσμεύσεις λογαριασμών πάνε σύννεφο … Τώρα ξεκινάει το καλοκαίρι !

 Ενώ οι δεσμεύσεις λογαριασμών πάνε σύννεφο …  Τώρα ξεκινάει το καλοκαίρι !

Είναι γεγονός οτι μόλις τώρα ξεκίνησε το φετεινό καλοκαίρι και είναι κάτι παραπάνω απο βέβαιο οτι αυτή η αστάθεια η καιρική η οποία μας βγάζει εκτός πορείας θα περιοριστεί τα επόμενα 24ωρα.

Ίσως να μας επηρεάσει λίγο και το Σαββατοκύριακο που έρχεται αλλά απο τον Ιούλη καλοκαίρι χωρίς αυτές τις παρενθέσεις που μας επηρεάζουν κυρίως ψυχολογικά και οχι τόσο ουσιαστικά.

Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε δεν πήγαμε για μπάνιο, το Σάββατο οχι γιατί δεν μας το επέτρεψε ο καιρός αλλά γιατί η ψυχολογία μας ήταν έτοιμη για βροχές και καταιγδίες άσχετα αν αυτές δεν ήρθανε ποτέ.

Προσοχή μην πέσουμε στην ίδια παγίδα και το ερχόμενο Σαββατοκύριακο γιατί οι πρβλέψεις μιλάνε πάλι για βροχές και μιλάνε πάλι για πτώση της θερμοκρασίας.

Κλείστε τα αυτιά σας και κάντε το πρόγραμμα σας και αν ο καιρός στραβώσει θα έχετε το plan b το οποίο βρίσκεται στο πίσω μέρος του μυαλού μας και για τον λόγο αυτό άλλωστε το λέμε και b.

Είναι η λεγόμενη εναλλακτική επιλογή που θα πρέπει να έχουμε πάντα στην ζωή μας.

Άνθρωπος είσαι και χέστηκες που λέει και ο φίλος μου ο Μήτσος να μην έχεις ένα δεύτερο σώβρακο ;

Εμείς βέβαια αντί να περιμένουμε πρώτα να δούμε και μετά να πράξουμε προτρέχουμε και λειτουργούμε με τα “αν” και με τα “θα” με τα οποία είναι γνωστό οτι δεν γράφεται η ιστορία.

 

Μετά τις δεσμεύσεις των τραπεζικών λογαριασμών απο ΕΦΟΡΙΑ , ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ και ΤΡΑΠΕΖΕΣ για δάνεια που δεν εξυπηρετούνται έρχονται και οι δεσμεύσεις απο τους Δήμους για χρέη άνω των 500 ευρώ.

Είναι και αυτή μία μνημονιακή υποχρέωση που έχουμε υπογράψει και θα έπρεπε να εφαρμόσουμε.

Εχω την εντύπωση οτι θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτό το οικονομικό μοντέλο το οποίο ισχύει σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες και δεν έχει προκύψει μετά κάποια ενδεχόμενη δημοσιονομική προσαρμογή όπως έγινε και με την χώρα μας.

Στα μεγαλύτερα και πιο οργανωμένα Ευρωπαϊκά κράτη ο φορολογούμενος πολίτης είναι υποχρεωμένος να πληρώνει πρώτα τις υποχρεώσεις του και μετά να κάνει τα γούστα του.

Εδώ στην Ελλάδα μέχρι και το 2010 κάναμε περίπου το αντίθετο.

Πρώτα κάναμε τα γούστα μας και μετά πληρώναμε τις υποχρεώσεις μας.

Αυτή την πάγια συμπεριφορά των ελλήνων έρχονται να αντρέψουν οι δεσμεύσεις των λογαριασμών για χρέη ακόμα και πάνω από 500 ευρώ !

Θα πρέπει να τους έχεις όλους τακτοποιημένους και αν σου φτάνουν τα λεφτά κάνε μετά και τα γούστα σου.

Πρώτα μας υποχρεώσανε και μας ωθήσανε στο πλαστικό χρήμα και στις συναλλαγές μέσα απο το τραπεζικό σύστημα και τώρα μας απειλούν με την δαγκάνα των δεσμεύσεων που προκαλούν τον οικονομικό στραγγαλισμό.

Έπρεπε να έχουν απο κάπου να μας “πιάνουν” γιατί στην Ελλάδα προ κρίσης όλα ήταν χύμα στο κύμα.

Βέβαια θα πρέπει στον αντίποδα όλων αυτών να σημειώσουμε οτι στις περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες η φορολογία που υπάρχει δεν έχει καμμία σχέση με την δική μας που είναι κάτι παραπάνω απο υπερβολική και σου βάζει το κράτος συνέταιρο στην επιχείρηση σου.

Αυτός είναι και ο μεγαλύτερος και πιο σοβαρός λόγος φοροδιαφυγής.

Μειώστε το ΦΠΑ , μειώστε την φορολογία και να δείτε πως όλοι θα πληρώνουν και θα περιοριστούν τα “μαύρα”.

Τα “μαύρα” σήμερα για πολλές επιχειρήσεις δεν είναι επιλογή αλλά αναγκαστική λύση.

Είναι γνωστό οτι όποιος προσπαθεί να τα πληρώσει όλα στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια το πιο πιθανό είναι να μπεί μέσα.

 

Σύμφωνα με τους πολιτικούς αναλυτές η κυβέρνηση του Τσίπρα προετοιμάζει την έξοδο της αφού και οι δημοσκοπήσεις μετά και την υπογραφή της συμφωνίας με τα Σκόπια της δίνουν πολύ χαμηλά ποσοστά.

Το θέμα είναι οτι θα φύγει , αν φύγει ο Τσίπρας για να έρθει ο Σαμαράς ο οποίος και δεν θα μπορούσε να κάνει κάτι διαφορετικό αν ήταν στην θέση του Τσίπρα και δεν θα μπορέσει να κάνει κάτι άλλο απο εδώ και μετά αφού η πορεία της χώρας μας είναι προδιεγεγραμμένη για πολλά – πολλά ακόμα χρόνια.

Ειδικά και στο θέμα των Σκοπίων η θέση της Νέας Δημοκρατία είναι ακριβώς ίδια με αυτή του ΣΥΡΙΖΑ απλά φαίνεται να είναι διαφορετική λόγω του ότι η Νέα Δημοκρατία είναι στην αντιπολίτευση.

Αν αύριο γίνει κυβέρνηση θα αλλάξει και συμπεριφορά στο θέμα αυτό να είστε σίγουροι.

 

Περιμένουμε πως και πως το δεύτερο παιχνίδι της Βραζιλίας αύριο Παρασκευή με τον Νεϊμάρ να αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού.

Πονάει ο αστράγαλος του αλλά υπάρχει αισιοδοξία οτι θα ξεπεράσει τελικά το πρόβλημα και θα δώσει κανονικά το παρόν στο δεύτερο παιχνίδι της ομάδας τους.

 

Λοιπόν αυτά τα λίγα και για σήμερα.

Να είστε καλά και να έχετε το νού σας γιατί οι εποχές παρά το γεγονός οτι είμαστε σε καλοκαιρινή περίοδο παραμένουν δύσκολες και ύποπτες.

Καλή σας ημέρα και καλή συνέχεια.

με το 1 με το 2 με το 3 :

 

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης