• 7 Μαΐου 2024,

Ένοχοι για επεισόδιο μετά από πολιτική εκδήλωση

 Ένοχοι για επεισόδιο μετά από πολιτική εκδήλωση

Τον Αύγουστο του 2022 σε πλατεία χωριού του Δήμου Παγγαίου σημειώθηκε επεισόδιο μεταξύ όσων είχαν παραμείνει στο σημείο, μετά το τέλος πολιτικής εκδήλωσης.

Το επεισόδιο απασχόλησε το Μονομελές Καβάλας. Μετά από μήνυση που κατέθεσε άνδρας που ισχυρίζονταν ότι γρονθοκοπήθηκε και τραυματίστηκε. Η ακροαματική διαδικασία ήταν μακρά και εξαντλητική.

Ο μηνυτής επιβεβαίωσε πλήρως τους ισχυρισμούς του. Οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν. Δήλωσαν ότι προσπάθησαν είτε να προστατευτούν από επίθεση που δέχθηκαν, είτε να σταματήσουν τον καυγά. Το δικαστήριο δέχθηκε το περιεχόμενο της μήνυσης, καταδίκασε τον πρώτο κατηγορούμενο σε ποινή φυλάκισης 6 μηνών με αναστολή (ένοχος για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών).

Τον δεύτερο σε ποινή φυλάκισης με αναστολή 7 μηνών (ένοχος για επικίνδυνες σωματικές βλάβες και εξύβριση), τον τρίτο σε ποινή φυλάκισης 4 μηνών με αναστολή (συνέργεια). Άπαντες άσκησαν έφεση. Και στους τρεις αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό που έχει σχέση με το ότι προκλήθηκαν από τη συμπεριφορά του παθόντα.

Διαβάστε επίσης