• 6 Μαΐου 2024,

Ο ΟΛΚ θέλει να νοικιάσει περίπτερο στο λιμάνι

 Ο ΟΛΚ θέλει να νοικιάσει περίπτερο στο λιμάνι

Σε μια εποχή που τα περίπτερα ενδιαφέρουν όλο και λιγότερους επαγγελματίες, ο Οργανισμός Λιμένα Καβάλας προσπαθεί να νοικιάσει περίπτερο αρμοδιότητας του.

Βρίσκεται πολύ κοντά στο κεντρικό λιμάνι της Καβάλας. Σχετική απόφαση έλαβε το διοικητικό του συμβούλιο στη συνεδρίαση την προηγούμενη εβδομάδα. Η διαδικασία που ξεκινά αφορά περίπτερο που έκλεισε πρόσφατα, στη διασταύρωση των οδών Φιλικής Εταιρείας και Αβέρωφ.

Θα αναζητηθεί λοιπόν ιδιώτης να το νοικιάσει, να του παραχωρηθεί ο συγκεκριμένος στεγασμένος χώρος λίγων τετραγωνικών μέτρων. Σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε ήδη το διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού το ποσό εκκίνησης για το μίσθωμα ανά μήνα ορίστηκε στα 500 € συν το χαρτόσημο.

Η δε διάρκεια της μίσθωσης αναφέρεται σε 36 μήνες. Έχει ενδιαφέρον η συνέχεια που θα παρουσιάσει το θέμα καθώς θα είναι έκπληξη αν υπάρξουν, αν εμφανιστούν ενδιαφερόμενοι να νοικιάσουν το περίπτερο.

Κι αυτό επειδή είναι γνωστό πόσο έχει αλλάξει στο αντικείμενο το κλίμα στην αγορά. Παρόλα αυτά και επειδή το σημείο είναι κεντρικό, με αυξημένη κίνηση ειδικά το καλοκαίρι, θα γίνει μια προσπάθεια.

Με άλλη απόφαση της διοίκησης του ΟΛΚ γίνεται δεκτό το αίτημα του Σωματείου Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελμάτων Καβάλας. Θα του παραχωρηθεί χώρος κοντά στην προτομή του Κανάρη προκειμένου να πραγματοποιήσει γαστρονομική εκδήλωση. Αυτή αναφέρεται ότι θα γίνει στις 8 Μαΐου το απόγευμα.

Διαβάστε επίσης