Ενώνονται μαγαζιά στο Εμπορικό Κέντρο

 Ενώνονται μαγαζιά στο Εμπορικό Κέντρο

Οι ιδιοκτήτες του Εμπορικού Κέντρου δρομολόγησαν αλλαγές στο εσωτερικό του ενώνοντας καταστήματα τόσο στο ισόγειο όσο και στον πρώτο όροφο (στη βόρεια και στη νότια  πλευρά του κτιρίου). Τις βιτρίνες των άδειων καταστημάτων που ενώνουν τις κάλυψαν με μεγάλα χαρτιά ενώ σε αυτές τοποθετήθηκαν πινακίδες με τις οποίες γίνεται γνωστό ότι τα καταστήματα βρίσκονται: « Σε διαδικασία αδειοδότησης για δημιουργία ενιαίου καταστήματος 1.200 τμ». Όπως φαίνεται ενώνονται 15 τουλάχιστον καταστήματα. Αυτά βρίσκονται ανά 5άδες στο ισόγειο και στον πρώτο όροφο. Η διαδικασία συνένωσης των καταστημάτων δεν είναι απλή, υπάρχει μπόλικη γραφειοκρατία.

Με αυτήν την αφορμή αναπτύχθηκαν στην αγορά διάφορα σενάρια, τα οποία προς το παρόν δεν επιβεβαιώνονται. Η επιχείρηση δεν «ανοίγει» τα χαρτιά της, για λόγους που εύκολα μπορεί κάποιος να φανταστεί. Η βασική απορία παραμένει κι είναι η εξής: Υπάρχει συμφωνία με «αλυσίδα» – μεγάλη εταιρία ή τα καταστήματα ενώνονται για να ικανοποιήσουν μελλοντικό ενδιαφέρον αυτού του είδους;

Συχνά πυκνά ακούμε σενάρια ότι η τάδε επιχείρηση έρχεται στην Καβάλα, ότι γνωστή «αλυσίδα» ζητά μεγάλο μαγαζί στο κέντρο της πόλης για να το νοικιάσει κτλ. Ο καιρός περνά αλλά πολλές τέτοιες φήμες δεν επιβεβαιώνονται ποτέ. Μήπως το συγκεκριμένο ενδιαφέρον θα ικανοποιηθεί στο Εμπορικό Κέντρο; Τίποτα δεν αποκλείεται.

Εν όψει της θερινής περιόδου υπάρχει κινητικότητα στην αγορά. Τίποτα όμως το διαφορετικό και κυρίως τίποτα «μεγάλο». Θυμίζουμε ότι ενδιαφέρον για να εγκατασταθεί και να λειτουργήσει στο Εμπορικό Κέντρο έδειξε και η εταιρία Public. Η οποία προτίμησε το ακίνητο του Επιμελητηρίου ακριβώς επειδή είχε στη διάθεση της πολλά τετραγωνικά μέτρα. Αν λοιπόν η ζήτηση αφορά μεγάλα μαγαζιά τότε είναι λογικό να ενώνονται καταστήματα στο Εμπορικό Κέντρο. Υπάρχει ήδη συμφωνία με κάποια επώνυμη εταιρία ή αυτό θα επιδιωχθεί αφού δημιουργηθούν οι ενιαίοι χώροι; Την απάντηση την αναζητούν άπαντες αλλά την ξέρουν λίγοι.

Σήμερα στο Εμπορικό Κέντρο λειτουργούν αρκετές επιχειρήσεις παρά το ότι και στο ακίνητο εμφανίστηκαν οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης. Χαρακτηριστικό είναι το ότι στο ισόγειο που παλαιότερα λειτουργούσαν δύο επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος, σήμερα δεν υπάρχει καμία.

 

Διαβάστε επίσης