Ενωτικό κλίμα στην έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου : Ναι για ΤΕΙ, όχι στα διόδια

 Ενωτικό κλίμα στην έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου :  Ναι για ΤΕΙ, όχι στα διόδια

Σε ενωτικό και Καβαλιώτικο κλίμα συνεδρίασε το μεσημέρι το δημοτικό συμβούλιο Καβάλας. Μπορεί αποφάσεις να μην πάρθηκαν αλλά προέκυψε η θετική στάση όλων των μελών του τόσο στο συγκεκριμένο σχέδιο αναβάθμισης του ΤΕΙ όσο και στις επόμενες ενέργειες κατά των διοδίων στην Παράκαμψη. Η συνεδρίαση που έγινε χθες το μεσημέρι απέδειξε ότι υπάρχουν θέματα στα οποία οι Καβαλιώτες συνεχίζουν να πορεύονται όλοι μαζί παρά τις επιμέρους διαφωνίες, επιφυλάξεις, προτάσεις.

Για το μέλλον του ΤΕΙ που σύντομα γίνεται Πανεπιστήμιο, μία ακόμη φορά ο Δήμος Καβάλας και το Δημοτικό συμβούλιο ενημερώθηκαν και συμφώνησαν. Άκουσαν θετικά το αίτημα των εκπροσώπων του ιδρύματος ( Μπαντέκας- Μητρόπουλος) να χρησιμοποιηθεί για το νέο ίδρυμα το κτιριακό δυναμικό του παλιού Νοσοκομείου. Για τον ίδιο λόγο ζητείται και το παλιό δικαστήριο. Είναι γνωστό ότι ο νόμος που καταργεί το ΤΕΙ και το μετατρέπει σε Πανεπιστήμιο θα εγκριθεί από τη Βουλή σύντομα. Για το δημοτικό συμβούλιο θα είναι μια θετική εξέλιξη.

Όσον αφορά την επιμονή για τα διόδια στην Παράκαμψη, η Αναστασία Ιωσηφίδου ενημέρωσε τους συναδέλφους της ενώ σήμερα συζητείται στο ΣτΕ η αρχική προσφυγή του Δήμου Καβάλας. Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης συμφωνούν με τους νομικούς χειρισμούς ενώ ο Μάκης Παπαδόπουλος προτείνει αντιπροσωπεία του Δημοτικού Συμβουλίου να επιδιώξει συνάντηση για το θέμα με τον κ. Σπίρτζη.

Διαβάστε επίσης