• 24 Απριλίου 2024,

Ενωτικό κλίμα στην πίτα του Επιμελητηρίου αλλά οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν παρόντες! Ανακηρύχθηκε επίτιμος πρόεδρος ο Άγγελος Τσατσούλης (Φωτογραφίες)

 Ενωτικό κλίμα στην πίτα του Επιμελητηρίου αλλά οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν παρόντες! Ανακηρύχθηκε επίτιμος πρόεδρος ο Άγγελος Τσατσούλης (Φωτογραφίες)

Ολοκληρώνεται αυτήν την ώρα στο ρουφ γκάρντεν του ξενοδοχείου Γαλαξίας η καθιερωμένη εκδήλωση για την κοπή της πίτας του Επιμελητηρίου. Στην εκδήλωση δεν προσήλθαν οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που επιμένουν (είναι κατηγορηματικοί μάλιστα) ότι δεν έλαβαν καμία πρόσκληση. Ο κ. Δέμπας απάντησε στην απουσία τους, είπε εκτός κειμένου στην ομιλία του τα εξής: «Δυστυχώς σήμερα δεν είναι εδώ οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, βρίσκοντας μια δικαιολογία ότι δεν πήραν την πρόσκληση. Πραγματικά λυπάμαι για αυτό. Το προσωπικό του Επιμελητηρίου μίλησε με τα γραφεία των βουλευτών. Σήμερα πάλι βλέπω, όπως μας απαξιώνουν τα τελευταία χρόνια, συνεχίζει και φέτος. Κανείς κυβερνητικός βουλευτής να μην είναι σήμερα εδώ, στην κοπή της πίτας. Μάλλον δεν τους ενδιαφέρει να ακούσουν τα προβλήματα του επιχειρηματικού κόσμου. Παρόλα αυτά συνεχίζουμε. Μέσα από τα μέσα ενημέρωσης θα δουν και θα ακούσουν αυτά που έχουμε να πούμε».

Γνωρίζοντας ελάχιστα πριν την έναρξη της εκδήλωσης το πρόβλημα όσον αφορά την παρουσία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Δέμπας προσπάθησε να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον κ. Εμμανουηλίδη αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατό.

Ο κόσμος γέμισε τον χώρο της εκδηλώσης. Παρούσες ήταν οι δύο παρατάξεις της αντιπολίτευσης και με υποψήφιους τους. Η διοικητική επιτροπή και η διοίκηση του φορέα. Πριν την κοπή της βασιλόπιτας ανακηρύχθηκε επίτιμος πρόεδρος του φορέα ο Άγγελος Τσατσούλης. Στην ίδια διαδικασία συμμετείχαν τιμητικά οι παρόντες πρόεδροι άλλων Επιμελητηρίων (Δράμας, Ξάνθης, Ροδόπης, Σερρών).

Ο κ. Δέμπας έκανε μια ενωτική ομιλία όπου περιέγραψε την προσπάθεια της νέας διοίκησης να δημιουργήσει μια συμμαχία των παραγωγικών δυνάμεων για να δοθεί μια νέα προοπτική στο νομό. Πρότεινε τη δημιουργία Αναπτυξιακού Οργάνου των Παραγωγικών Δυνάμεων. «Να διεκδικούμε όλοι μαζί» συμπλήρωσε η κ. Τσανάκα. Κριτική στην κυβέρνηση έκανε ο κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος, η αναφορά του οποίου στο θέμα του ονόματος των Σκοπίων χειροκροτήθηκε θερμά. Ενωτικός ήταν και ο χαιρετισμός του Μητροπολίτη κ. Στέφανου. Ανάμεσα σε όσους απεύθυναν χαιρετισμό ήταν και ο σύμβουλος επικοινωνίας του προέδρου της ΝΔ κ. Μακάριος Λαζαρίδης. Μίλησαν επίσης οι Γιώργος Καλαντζής, Φίλιππος Αναστασιάδης, Κώστας Αντωνιάδης, Γιάννης Χατζηγερακούδης, Χρήστος Μέτιος, Θόδωρος Μαρκόπουλος κτλ.

 

Διαβάστε επίσης