• 26 Απριλίου 2024,

Εντείνονται οι προετοιμασίες για την επαναλειτουργία στην εστίαση

 Εντείνονται οι προετοιμασίες για την επαναλειτουργία στην εστίαση

Συνεχίζονται και εντείνονται αυτές τις ημέρες οι προετοιμασίες των επαγγελματιών της εστίασης για την επαναλειτουργία των μαγαζιών τους την προσεχή Δευτέρα.

Άπαντες περιμένουν να ξεκαθαρίσει το τοπίο για τους όρους, τις προϋποθέσεις επαναλειτουργίας αν και πολλά πράγματα είναι ήδη γνωστά. Αυτός μάλλον ήταν ο λόγος που χθες το πρωί παραλιακή ταβέρνα της Καβάλας έστρωσε τα τραπεζοκαθίσματα με τη μεζούρα! Μέτρησε τη σωστή απόσταση, αραίωσε τραπέζια και καρέκλες (φωτογραφία). Κράτησε τις σωστές αποστάσεις. Προκειμένου αυτό να μην αλλάξει για κανέναν λόγο, μπήκαν σημάδια στο έδαφος ώστε κάθε τραπέζι (και καρέκλα) να βρίσκεται συνεχώς στο σωστό σημείο! Σχολαστικές δουλειές που πρέπει να γίνουν αφού τα δεδομένα λόγω του κορωνοϊού άλλαξαν. Ίδια μέτρα θα λάβουν όλα τα μαγαζιά αφού για όλα ισχύουν οι ίδιοι κανόνες.

Τα σωματεία των επαγγελματιών είναι σε ετοιμότητα να ενημερώσουν, να δώσουν οδηγίες και πληροφορίες. Και οι υπηρεσίες δείχνουν την ίδια διάθεση. Θα γίνει ότι είναι δυνατό προκειμένου ο κλάδος να επανέλθει με τον καλύτερο τρόπο. Και με τη βοήθεια του καιρού μιας και οι πολλές βροχές που προβλέπονται την ερχόμενη εβδομάδα ίσως να μην επηρεάσουν το Ν. Καβάλας. Ίδια κινητικότητα υπάρχει και σε καταστήματα των παραλιών αφού και για αυτά έρχεται η στιγμή της επαναλειτουργίας.

«Για να ανοίξουμε τα μαγαζιά μας πρέπει να ξοδέψουμε πολλά χρήματα. Είναι σα να αρχίζουμε από την αρχή» είπε στην Πρωϊνή επαγγελματίας της Καβάλας. Ο οποίος άρχισε δειλά δειλά την προετοιμασία καθώς περίμενε και τις χθεσινές ανακοινώσεις του Υπουργείου και του Υπουργού.

Ο Δημοσθένης Τουλκίδης για το εστιατόριο Ψαράκι στο ΝΟΚ είπε χθες στην ΕΤ3: « Είναι μια εντελώς πρωτόγνωρη κατάσταση για όλους τους επιχειρηματίες της εστίασης. Είναι μια τελείως καινούργια κατάσταση στην οποία καλούμαστε να προσαρμοστούμε αφού για μας δεν γίνεται αλλιώς. Έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα ασφαλείας που έχουν ανακοινωθεί, απ όλους τους επιχειρηματίες της εστίασης. Εμείς εδώ προσπαθούμε να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε. Προσπαθούμε να κάνουμε βήματα περισσότερα κι από αυτά που η Πολιτεία επιτάσσει. Είναι μια δύσκολη περίοδος. Έχουμε μια συγκρατημένη αισιοδοξία. Αυτήν την στιγμή το εύκολο είναι να πούμε ότι ανοίξαμε. Ανοίγουμε με αβεβαιότητα, πολύ εύκολα – αν τα νούμερα ξεφύγουν- μπορεί να ξανακλείσουμε. Κλείνουμε εύκολα, ανοίγουμε δύσκολα αφού το οικονομικό κόστος της επανεκκίνησης είναι σημαντικό. Δεν είναι μικρό. Στην εστίαση υπάρχουν ευάλωτα προϊόντα που καταστράφηκαν. Αγοράζουμε από την αρχή όλη μας την αποθήκη».

 

 

Διαβάστε επίσης