ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 21 ΜΑΗ 2020

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 21 ΜΑΗ 2020

Σε διαδικασία διαβούλευσης είναι εδώ και λίγες μέρες η ΜΠΕ του έργου της σιδηροδρομικής σύνδεσης της Καβάλας με τη Θεσσαλονίκη. Το έργο του ΟΣΕ προβλέπει μονή ηλεκτροδοτούμενη γραμμή 173 χιλιομέτρων, σε συνέχεια της οποίας θα είναι το τμήμα νέο λιμάνι- Τοξότες. Ο πιο κοντινός σιδηροδρομικός σταθμός στην Καβάλα θα είναι μεταξύ Σταυρού και Αμυγδαλεώνα. Στο τμήμα του περιαστικού δάσους προβλέπονται σήραγγες και επιφανειακά τμήματα. Σιδηροδρομικοί σταθμοί θα υπάρχουν επίσης στην Αυλή και το Ποδοχώρι.

 

Ο Δημήτρης Ρέμμος ορίστηκε από την Κυβέρνηση διοικητής της δομής φιλοξενίας προσφύγων στο πρώην στρατόπεδο Ασημακοπούλου. Στην αυλή του Δημαρχείου γίνονται από χθες οι πολιτικοί γάμοι, είχαν σταματήσει για 2 περίπου μήνες. Περισσότεροι πάγκοι μικροπωλητών το Σάββατο στη λαϊκή αγορά. Ένα άτομο συνελήφθη στη Θάσο, μέλος κυκλώματος διακίνησης λαθραίου καπνού και πακέτων τσιγάρων. Το Φθινόπωρο φοιτητές μεταπτυχιακού τμήματος αρχιτεκτονικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου θα είναι στην Καβάλα για να προτείνουν λύσεις στο συγκρότημα κατοικιών κοντά στην εκκλησία του Άη Γιάννη.

 

Τέλος Μάη λειτουργεί ΑΤΜ στη Νικήσιανη, ανακοίνωσε χθες ο Μακάριος Λαζαρίδης. Σε τηλεδιάσκεψη με νέους επιστήμονες συμμετείχε η Τάνια Ελευθεριάδου. Εργασίες καθαριότητας και κόψιμο χόρτων από το Δήμο Καβάλας σε Φιλίππους και Κρηνίδες. Μάλλον σήμερα θα συνεδριάσει εκτάκτως η διοίκηση της ΔΕΥΑΚ για να αποφασίσει να εισπράξει τα χρήματα που της οφείλει το Νοσοκομείο, χωρίς τους τόκους. Γονείς και κηδεμόνες σχολείων του Νομού Καβάλας ζητούν να βρεθεί λύση με τις προκαταβολές που πληρώθηκαν για μαθητικές εκδρομές που δεν θα γίνουν.

 

Υπογράφηκε σύμβαση της ΠΕ Καβάλας με τον ανάδοχο έργου ασφαλτοστρώσεων στη Θάσο. Εκδήλωση για τη γενοκτονία των Ποντίων έγινε στη Χρυσούπολη. Κάθε μέρα και περισσότερη κίνηση στα λεωφορεία του Αστικού και Υπεραστικού ΚΤΕΛ. Μαθητές του 11ου δημοτικού διακρίθηκαν σε διαγωνισμό ζωγραφικής με θέμα το «Μένουμε Σπίτι». Ελεύθερη είναι από χθες η είσοδος στο κοινό στον περιβάλλοντα χώρο του γυμναστηρίου της Καλαμίτσας.

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης