• 26 Απριλίου 2024,

Έντονες διαμαρτυρίες για την αύξηση της τιμής των εισιτηρίων των φέρι μποτ

 Έντονες διαμαρτυρίες για την αύξηση της τιμής των εισιτηρίων των φέρι μποτ

Η αρχική ανεπίσημη ενημέρωση του επιβατικού κοινού υπήρξε την Πέμπτη το μεσημέρι και το  απόγευμα. Μια φήμη που επιβεβαιώνονταν σε όσους ρωτούσαν ή σχετικά συζητούσαν κινούμενοι στον Επιβατικό Σταθμό του κεντρικού λιμανιού. Με αυτόν τον ιδιαίτερα απλό τρόπο έγινε γνωστό ότι επίκειται αύξηση στην τιμή του εισιτηρίου μόνο των επιβατών των δρομολογίων των φέρι μποτ από Καβάλα για Πρίνο και το αντίστροφο. Το ίδιο βράδυ η πληροφορία επιβεβαιώθηκε ανεπίσημα δεύτερη φορά και κάπως έτσι από την Παρασκευή το πρωί υπήρξαν αρκετές αντιδράσεις και διαμαρτυρίες. Κυριότερη η δήλωση του βουλευτή Μακαρίου Λαζαρίδη χαρακτήρισε την ενέργεια μονομερή από πλευράς μόνο της εταιρείας Μητσοπούλου και ταυτόχρονα και απαράδεκτη. Ζήτησε ο επιχειρηματίας να το ξανασκεφτεί,  σημειώνοντας ότι δεν έχει γίνει καμία συζήτηση για αυξήσεις στα εισιτήρια των ferry boat στα δρομολόγια του Πρίνου κατά το προηγούμενο διάστημα.

Ο πρόεδρος της  Θασιακής Ένωσης Νίκος Τσιλογεωργης διαμαρτυρήθηκε επίσης. Δήλωσε στην Πρωινή ότι στις συσκέψεις που έγιναν τον Οκτώβριο δεν υπήρξε καμία αναφορά σε ενδεχόμενη αύξηση της τιμής του εισιτηρίου. «Δεν έπρεπε να γίνει αύξηση» είπε ο κ. Τσιλογεωργης,  χαρακτηρίζοντάς το γεγονός απαράδεκτο. Δείχνει –είπε- έλλειψη σεβασμού στο επιβατικό κοινό. Για την ίδια εξέλιξη ο Γιάννης Πασχαλίδης δήλωσε στην Πρωινή ότι σκοπεύει να απευθυνθεί στο αρμόδιο υπουργείο.

Η απόφαση της εταιρίας Μητσοπούλου πρόκειται να εφαρμοστεί -αν τελικά ισχύσει- από την ερχόμενη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου. Θα αυξηθούν τα εισιτήρια μόνο των επιβατών, που σήμερα κοστίζουν 5 ευρώ. Θα πωλούνται ένα ευρώ ακριβότερα, στα 6 ευρώ. Η αύξηση είναι της τάξης του 20%. Οι αρχικές πληροφορίες ανέφεραν ότι την ίδια αύξηση θα υιοθετήσει και η ΑΝΕΘ, που αναλαμβάνει να εκτελεί δρομολόγια στην ίδια γραμμή αρχές Δεκέμβρη. Οι πληροφορίες αυτές ωστόσο δεν επιβεβαιώνονται. Ίσα ίσα που η ΑΝΕΘ αρνείται ότι θα επιβάλει την ίδια αύξηση.

*Χθες το μεσημέρι με αφορμή τη σύσκεψη για τα πλευρικά διόδια τέθηκε το θέμα υπόψη εκπροσώπων τοπικών φορέων. Ο Κώστας Αντωνιάδης δήλωσε ότι «Το θέμα της αύξησης των εισιτηρίων δεν είχε συζητηθεί με τις εταιρίες στη σύσκεψη που έγινε στο γραφείο μου. Είναι κάτι που τώρα το μάθαμε». Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μάρκος Δέμπας είπε: «Τα εισιτήρια των επιβατών κόστιζαν 3,5 ευρώ. Με αυξήσεις τα έφθασαν στα 5 ευρώ. Δεν πρέπει να τεκμηριώσουν την απόφαση νέας αύξησης; Ενημερώθηκε το Υπουργείο; Το γεγονός μας βρήκε προ εκπλήξεως».

Διαβάστε επίσης