• 19 Απριλίου 2024,

Οι οδηγοί υποχρεώνονται να ενημερώνουν την Τροχαία μετά από δυστύχημα εκτός αν…

 Οι οδηγοί υποχρεώνονται να ενημερώνουν την Τροχαία μετά από δυστύχημα εκτός αν…

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, σε περίπτωση τροχαίου δυστυχήματος οι εμπλεκόμενοι σε αυτό έχουν υποχρέωση να ενημερώσουν την Ελληνική Αστυνομία. Δύο συμπολίτες ήταν χθες κατηγορούμενοι στο Μονομελές Καβάλας επειδή δεν ενημέρωσαν την Τροχαία Καβάλας μετά από σύγκρουση των οχημάτων τους (αυτοκίνητο με δίκυκλο) σε συνοικία της πόλης. Το περιστατικό έγινε σε διασταύρωση οδών της Καβάλας αρχές Καλοκαιριού του 2014. Συγκρούστηκαν επιβατικό με δίκυκλο, κάτω από συνθήκες που δεν απασχόλησαν τη δίκη. Οι δύο οδηγοί ήταν κατηγορούμενοι αφού δεν κάλεσαν την Τροχαία, όπως έπρεπε. Αποδείχθηκε ότι δικαιολογημένα είχαν άλλη προτεραιότητα. Ο ένας εκ των δύο τραυματίστηκε (στο ίδιο τροχαίο) αρκετά σοβαρά, κι έτσι ο δεύτερος τον μετέφερε στο Νοσοκομείο. Η αστυνομία ειδοποιήθηκε με καθυστέρηση. Κατά το κατηγορητήριο οι δύο οδηγοί σκόπιμα απέφυγαν να την ενημερώσουν.

Στην απολογία τους οι δύο κατηγορούμενοι ισχυρίστηκαν ότι και δεν γνώριζαν την υποχρεωτικότητα της διάταξης και είχαν άλλα πράγματα στο μυαλό τους. Ο τραυματίας οδηγός είχε χτυπήσει στο κεφάλι, σε συνέχεια του ατυχήματος ήταν για αρκετές μέρες σε κώμα! Η εισαγγελέας της έδρας υποστήριξε ότι και οι δύο πρέπει να αθωωθούν αφού το περιστατικό ήταν σοβαρό κι έπρεπε – χωρίς να περιμένουν καν το ασθενοφόρο- να μεταφερθεί αμέσως στο Νοσοκομείο ο τραυματίας οδηγός. Η πρόεδρος του δικαστηρίου αποδέχθηκε την πρόταση και τους αθώωσε. Συνήγορος υπεράσπισης του ενός κατηγορούμενου ήταν ο Απόστολος Αγελαράκης.

Στο Μονομελές Καβάλας χθες καταδικάστηκαν σε φυλάκιση 3 έως 5 μηνών με αναστολή, 3 οδηγοί που βρέθηκαν να οδηγούν υπό την επήρεια αλκοόλ. Και στις 3 περιπτώσεις ο έλεγχος έδειξε μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ. Ένας εκ των οδηγών μάλιστα ελέγχθηκε επειδή ενεπλάκη σε τροχαίο (εκτροπή του οχήματος του). Οι οδηγοί τιμωρήθηκαν με πρόστιμο 1.200 ευρώ ο κάθε ένας. Ευτυχώς για αυτούς τα οχήματα που οδηγούσαν ήταν συγγενικών τους προσώπων κι έτσι δεν υπήρξε ποινή αφαίρεσης των πινακίδων.

Δύο υποθέσεις στο Μονομελές είχαν σχέση με ρευματοκλοπές. Δικάστηκε η μία. Η δεύτερη εξ αρχής αναβλήθηκε. Κι η δεύτερη αναβλήθηκε (για τον Φεβρουάριο του 2021!). Η κατηγορούμενη από το Παγγαίο απέδωσε τη ρευματοκλοπή σε φιλοξενούμενους του πατέρα της. Ο οποίος πέθανε τον Σεπτέμβρη. Ρύθμισε το χρέος των 3.000 ευρώ και προσπαθεί να το πληρώσει.

Χθες Παρασκευή συνεδρίαζε και το Τριμελές Καβάλας. Το σύνολο των υποθέσεων του δικαστηρίου είχαν σχέση με φορολογικές εκκρεμότητες.

Διαβάστε επίσης