• 29 Απριλίου 2024,

Έντονη διαμαρτυρία από τα Λιμενάρια (video)

 Έντονη διαμαρτυρία από τα Λιμενάρια (video)

Από τις αρχές του μήνα ανέκυψε στη Θάσο ζήτημα σχετικό με το χώρο των Αποθηκών Μεταλλείων.

Ένα κτίσμα κι ένας χώρος πολιτιστικών εκδηλώσεων στα Λιμενάρια. Στην αρμοδιότητα του πολιτιστικού συλλόγου Λιμεναρίων «Το Κάστρο». Αυτή η κατάσταση διαμορφώθηκε τη δεκαετία του 90 με παραχώρηση της τότε κοινότητας και άδεια της αρχαιολογικής υπηρεσίας.

Βέβαια το κτίσμα είναι πολύ παλαιότερο. Στη φωτιά του 1985 η επίμαχη περιοχή καταστράφηκε ολοσχερώς. Επανήλθε στην προηγούμενη της και καλύτερη κατάσταση χάρη στο σύλλογο, στην εθελοντική εργασία των μελών του.

Κι ενώ όλα πήγαιναν καλά, ξαφνικά η ΔΗΚΕΘ του Δήμου Θάσου ζητά από το Υπουργείο Πολιτισμού να αναλάβει αυτή όλο το χώρο. Ο σύλλογος το μαθαίνει συμπτωματικά κι αμέσως αντιδρά. Διαμαρτύρεται και καταγγέλλει το Δήμο Θάσου. Για καλή του τύχη η ΔΗΚΕΘ καταργείται (όπως και όλες οι επιχειρήσεις των δήμων) κι έτσι το αίτημα είναι σε εκκρεμότητα. Πλέον αίτημα του Δήμου Θάσου.

Χθες οι εκπρόσωποι του συλλόγου ήρθαν στην Καβάλα κι έδωσαν συνέντευξη τύπου. «Θα υπερασπιστούμε την προσφορά των μελών μας. Ο Δήμος Θάσου ας ζητήσει να αναλάβει το Παλατάκι» είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος Λάμπρος Λαμπρινίδης.

Η κ. Αναστασία Τσώμου δήλωσε: «Υπερασπιζόμαστε τη δουλειά εκατοντάδων ανθρώπων, μελών μας. Ο Δήμος Θάσου δεν μας είπε τίποτα. Μας παρέκαμψε. Εμείς είμαστε που μετατρέψαμε μια καμένη περιοχή σε κοιτίδα πολιτισμού». Τόνισε επίσης ότι ο σύλλογος των Λιμεναρίων πάντα αποδέχεται τα αιτήματα του Δήμου Θάσου, φιλοξενώντας στις Αποθήκες όλες του τις εκδηλώσεις. Χωρίς να ζητά από το Δήμο το παραμικρό ποσό.

Τα δύο μέρη δεν φαίνεται να συζήτησαν το θέμα, ούτε τώρα που το αίτημα του Δήμου έγινε γνωστό. Αυτό δεν αποκλείεται να γίνει τη Δευτέρα, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θάσου. Στη χθεσινή συνέντευξη τύπου παραβρέθηκε και μίλησε και ο κ. Στέλιος Στρατηγέντας.

Διαβάστε επίσης