• 19 Απριλίου 2024,

Εντός των ημερών η απόφαση Μητσοτάκη

 Εντός των ημερών η απόφαση Μητσοτάκη

Αυτή την εβδομάδα η Νέα Δημοκρατία πρόκειται να ανακοινώσει το όνομα του υποψήφιου περιφερειάρχη της στην Ανατολική Μακεδονία & Θράκη. Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν προς αυτή την κατεύθυνση. Δεν υπάρχουν ονόματα που να ακούγονται εκτός από εκείνο του Χρήστου Μέτιου.

Την περασμένη Τρίτη είχε πραγματοποιηθεί η γνωστή σύσκεψη στην Αθήνα, σε συνέχεια της οποίας τα δεδομένα δε φαίνεται να διαφοροποιήθηκαν. Δεν έγινε αντιληπτή οποιαδήποτε άλλη κίνηση του κόμματος, γεγονός που ισχυροποιεί περισσότερο το ενδεχόμενο να λάβει τελικά τη στήριξη ο Χρήστος Μέτιος.

Όλοι υποστηρίζουν ότι η απόφαση θα ληφθεί το αργότερο έως μεθαύριο Τετάρτη. Ο Χρήστος Μέτιος εμφανίζεται απόλυτα σίγουρος ότι θα είναι προσωπικά η επιλογή της Νέας Δημοκρατίας. Όσοι τον αμφισβητούν, περιμένουν κατά πάσα πιθανότητα μια έκπληξη.

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, που ρωτήθηκε σχετικά το Σάββατο, απέφυγε να δηλώσει οτιδήποτε σχετικό με την ουσία του θέματος. Απλά σημείωσε ότι η απόφαση δε θα αργήσει. Συνεργάτες του Χρήστου Μέτιου αφήνουν να εννοηθεί ότι η απόφαση της Νέας Δημοκρατίας θα γνωστοποιηθεί αυτές τις ημέρες, ενώ και ο Μακάριος Λαζαρίδης σε συζητήσεις που έχει κατά τις περιοδείες του στην ΠΕ Καβάλας, εμφανίζεται επίσης σίγουρος για την επιλογή και υποψηφιότητα Μέτιου.

Ο νυν περιφερειάρχης βρέθηκε το Σάββατο στην Καβάλα παρακολουθώντας τις εκδηλώσεις για την Ημέρα της Ελληνικής Αστυνομίας. Μέσα στην εκκλησία του Αγίου Παύλου στάθηκε σε μικρή απόσταση από τον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Θόδωρο Μαρκόπουλο, οι διαφορές όμως που υπάρχουν μεταξύ των δύο ανδρών είναι πολύ μεγάλες. Σημείο σύγκλισης δεν φαίνεται να υπάρχει ούτε από τη μία, ούτε από την άλλη πλευρά.

Στο μεταξύ, ο αντιπεριφερειάρχης ανάπτυξης Αλέξανδρος Ιωσηφίδης διαφοροποιήθηκε οριστικά. Το ιδιαίτερο που τον αφορά εστιάζεται στην ουδετερότητά του. Δεν υποστηρίζει μεν τον Χρήστο Μέτιο αλλά ούτε κι εκείνους που τον αμφισβητούν. Εκμυστηρεύεται στους φίλους του, ότι δεν πρόκειται να αναμιχθεί στις προσεχείς περιφερειακές εκλογές της ΑΜΘ. Δε σκοπεύει να εμπλακεί και δε σκοπεύει να είναι υποψήφιος στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Οι εφημερίδες και τα μέσα ενημέρωσης της Αθήνας συνεχίζουν να προσεγγίζουν το θέμα. Οι αναρτήσεις και τα δημοσιεύματα χωρίζονται σε δύο κατηγορίες. Σ’ εκείνα που αφήνουν ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα και στα υπόλοιπα, που είναι και τα περισσότερα, τα οποία δίνουν προβάδισμα στον Χρήστο Μέτιο. Και στις δύο περιπτώσεις περιγράφεται ως επικείμενη η απόφαση του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας.

 

Διαβάστε επίσης