• 24 Απριλίου 2024,

Ενημέρωσαν την υπουργό Κουντουρά για το υδροπτέρυγο

 Ενημέρωσαν την υπουργό Κουντουρά για το υδροπτέρυγο

Την προηγούμενη εβδομάδα οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας Δημήτρης Εμμανουηλίδης και Γιώργος Παπαφιλίππου συνάντησαν στην Αθήνα την υπουργό τουρισμού Έλενα Κουντουρά. Έθεσαν υπόψη της το γνωστό πρόβλημα στη μαρίνα του Λιμένα Θάσου. Το λιμάνι περιγράφεται ως καταφύγιο τουριστικών σκαφών και κατά το τυπικό δε δύναται να χρησιμοποιηθεί από το υδροπτέρυγο.

Οι δύο βουλευτές ζήτησαν την παρέμβαση της υπουργού προκειμένου το υδροπτέρυγο να μπορεί να δένει στη μαρίνα του Λιμένα. Η κ. Κουντουρά φυσικά δεν εμφανίστηκε αρνητική. Υποσχέθηκε συνεννόηση με το υπουργείο ναυτιλίας και τον γενικό γραμματέα λιμένων κ. Λαμπρινίδη.

Γενικότερα, οι καβαλιώτες βουλευτές παρακολουθούν τα θέματα των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών με τη Θάσο. Η εβδομάδα που αρχίζει σήμερα είναι ιδιαιτέρως κρίσιμη. Πρέπει έως την τελευταία ημέρα του Οκτώβρη να έχει ρυθμιστεί και το θέμα των χειμερινών δρομολογίων στην πορθμειακή γραμμή του Πρίνου, καθώς και η έναρξη των δρομολογίων του υδροπτέρυγου.

Ευκολότερο να επιτευχθεί περιγράφεται το δεύτερο ζήτημα και όσα σχετίζονται με το υδροπτέρυγο, το οποίο έστω και προσωρινά θα δένει στο σημείο όπου εξυπηρετούνται και τα φέρι μποτ. Στόχος, ωστόσο, των βουλευτών είναι να βρεθεί οριστική λύση, προκειμένου το υδροπτέρυγο να επανέλθει στο σημείο όπου έδεναν στο παρελθόν και τα σκάφη ίδιου τύπου.

Τις προηγούμενες ημέρες οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας ασχολήθηκαν και με τη συνεδριακή διαδικασία του Ινστιτούτου Κοινωνικών Κινημάτων και Ιστορίας Καπνού, τον Δεκέμβριο. Ενημερώθηκαν από τον Γιάννη Βύζικα για το σημαντικό συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη μας. Επιδίωξη των βουλευτών είναι να παραστεί στο συνέδριο η νέα υπουργός πολιτισμού.

 

******

Διαβάστε επίσης