Εντός των ημερών τα ψηφοδέλτια ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ στο Νομό Καβάλας

 Εντός των ημερών τα ψηφοδέλτια ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ στο Νομό Καβάλας

Αύριο Τρίτη λέγεται ότι η ΝΔ θα ανακοινώσει όλους τους υποψήφιους βουλευτές της για τις προσεχείς εθνικές εκλογές. Στο Νομό Καβάλας δεδομένοι είναι οι Νίκος Παναγιωτόπουλος, Μακάριος Λαζαρίδης. Οι διάφορες πληροφορίες περιγράφουν ως αρκετά σίγουρο το δίδυμο των γυναικών Χατζηκωνσταντίνου- Μήττα. Μένουν δύο κενές θέσεις, για τις οποίες «σφάζονται» παλικάρια πολλά. Αν τα λόγια που ακούγονται είναι αληθινά, τότε πολλές πιθανότητες έχει και ο Γιώργος Φιλόσογλου. Σίγουρο υποψήφιο περιγράφουν πολλοί και τον Γιάννη Χατζηεμμανουήλ ενώ τελευταία γίνεται λόγος για υποψήφιο- έκπληξη, μη κομματικό στέλεχος. Όλη αυτή η φημολογία είναι σε βάρος των γνωστών στόχων, του Γιάννη Πασχαλίδη, του Γιώργου Καλαντζή. Άγνωστο είναι τι θα γίνει με το Λάζαρο Τσαταλμπασίδη. Προσπάθεια να είναι υποψήφιος κάνει και ο Ντίνος Κλειτσιώτης.

Επειδή στο ψηφοδέλτιο δεν χωράνε όλοι, είναι βέβαιο ότι με την ανακοίνωση του θα υπάρξουν προβλήματα και γκρίνιες. Η ΝΔ με τις επιλογές που θα κάνει, θα αποφασίσει τι έκταση θα λάβει το θέμα που θα δημιουργηθεί.

Στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ από την περασμένη Τετάρτη έως αύριο «τρέχει» προθεσμία κατάθεσης ενδιαφέροντος. Όσοι θέλουν να είναι υποψήφιοι βουλευτές πρέπει να το δηλώσουν στη Νομαρχιακή Επιτροπή. Αυτή εκφράζει τη γνώμη της στην Αθήνα. Εκεί θα γίνει η επιλογή.

Σίγουροι στο ψηφοδέλτιο είναι οι 3 βουλευτές Εμμανουηλίδης, Μορφίδης, Παπαφιλίππου. Δύο θα είναι γυναίκες. Δεν φαίνεται ότι ενδιαφέρεται η κ. Ελένη Δουβλέτη που ήταν υποψήφια το 2015. Θα ερευνηθούν οι προθέσεις της κ. Αναστασίας Μιρλή. Οι γυναίκες θα είναι μάλλον δύο ενώ η θέση που μένει κενή θα είναι άνδρα. Επιδίωξη της οργάνωσης είναι αυτός να προέρχεται από το Παγγαίο ή το Νέστο. (Στη φωτογραφία οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας τον Σεπτέμβρη 2015)

Διαβάστε επίσης