• 6 Μαΐου 2024,

Εντός του μήνα η κάλυψη έκτακτων κενών

 Εντός του μήνα η κάλυψη έκτακτων κενών

Έκτακτο πρόβλημα αντιμετωπίζουν αρκετά δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία της περιφερειακής ενότητας Καβάλας, εξαιτίας ζητημάτων υγείας εκπαιδευτικών. Περίπου δέκα εκπαιδευτικοί ασθένησαν τις τελευταίες ημέρες, αποχώρησαν από την εργασία τους και είναι αδύνατον να αντικατασταθούν. Οι περισσότεροι εξ αυτών έλαβαν μακροχρόνιες άδειες, έτσι η διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ζητά τη βοήθεια του υπουργείου.

Όπως ειπώθηκε χθες από εκπρόσωπο του τοπικού συλλόγου εκπαιδευτικών, επτά δασκάλες έλαβαν μακροχρόνιες άδειες και θα πρέπει με τη βοήθεια του υπουργείου να αντικατασταθούν, είτε με αποσπασμένους εκπαιδευτικούς είτε με αναπληρωτές. Το υπουργείο ενημερώνει ότι αυτή η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί έως τα μέσα του Οκτώβρη.

Τα κενά ανέκυψαν εκεί που κανείς δεν τα περίμενε. Κάποιοι εκπαιδευτικοί πέραν των ασθενειών που αντιμετωπίζουν μετατέθηκαν σε σχολεία του εξωτερικού, ενώ ορισμένοι άλλοι ανέλαβαν θέση συντονιστή σε εκπαίδευση προσφύγων αποχωρώντας από τα δημοτικά της περιφερειακής ενότητας Καβάλας. όπου δεν υπήρχε εναλλακτική λύση, η υπηρεσία προχώρησε σε αναστολή λειτουργίας ολοήμερων νηπιαγωγείων τα οποία θα λειτουργήσουν εκ νέου αμέσως μόλις καλυφθούν τα κενά.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας ανησυχεί, περιμένοντας ωστόσο για λίγο ακόμα την αντίδραση του υπουργείου. Ανάλογες περιπτώσεις οφείλει το υπουργείο να αντιμετωπίσει σε ολόκληρη τη χώρα. Χθες ήταν η Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικού αλλά οι συνδικαλιστές δάσκαλοι πραγματοποίησαν κινητοποιήσεις μόνο στις μεγάλες πόλεις, δηλαδή την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Τέλος, ο τοπικός Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας εξασφάλισε τη δωρεάν εξέταση στο νοσοκομείο Καβάλας για αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που δεν προσκόμισαν στη διεύθυνση τη βεβαίωση από παθολόγο και ψυχίατρο. Παρακαλούνται όλοι οι διευθυντές και οι προϊστάμενοι να γνωστοποιήσουν την παρέμβαση του Συλλόγου και τα ονόματα των αναπληρωτών εκπαιδευτικών που επιθυμούν να εξετασθούν άμεσα.

 

Διαβάστε επίσης