• 24 Απριλίου 2024,

Επ’ αυτοφώρω στο Παληό απομάκρυνση κλαδιών χωρίς πληρωμή παράβολου – Ενισχυμένα συνεργεία απομάκρυνσης παλαιών επίπλων

 Επ’ αυτοφώρω στο Παληό απομάκρυνση κλαδιών χωρίς πληρωμή παράβολου – Ενισχυμένα συνεργεία απομάκρυνσης παλαιών επίπλων

Εντατικές και επίμονες είναι οι προσπάθειες της υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Καβάλας για να γίνει πάλι η πόλη όμορφη, περισσότερο καθαρή. Τώρα που τέλειωσε το Cosmopolis οι δημοτικοί υπάλληλοι είναι διαθέσιμοι για καθημερινή εργασία στο κέντρο και τις συνοικίες.

Δουλειά τους είναι να απομακρύνουν παλιά έπιπλα, άλλα ογκώδη αντικείμενα αλλά και κομμένα κλαδιά και χόρτα. Όλα γίνονται με τον καλύτερο δυνατό συντονισμό. Ο κάθε οδηγός των οχημάτων που κινούνται στην πόλη της Καβάλας έχει μπροστά του κατάλογο με σημεία από τα οποία πρέπει να περάσει για να απομακρύνει και κλαδιά- χόρτα αλλά και παλιά έπιπλα.

Χθες κινήθηκαν μέσα στην πόλη της Καβάλας δύο τέτοια συνεργεία. Ένα για χόρτα και ένα για ογκώδη αντικείμενα και έπιπλα. Από σήμερα τα συνεργεία σίγουρα Θα αυξηθούν. Καλή δουλειά έκαναν οι δημοτικοί υπάλληλοι στη συνοικία του Αγίου Ιωάννη, στην οδό Χαριλάου Τρικούπη. Παντού υπάρχει μεγάλος όγκος αντικειμένων. Σε πολλές περιπτώσεις στα παλιά έπιπλα είναι δίπλα από τα κομμένα χόρτα και κλαδιά. Ένα άλλο συνεργείο του δήμου Καβάλας δούλεψε χθες στο Παληό όπου και εκεί τα χόρτα είναι πολλά. Κίνδυνος υπάρχει λόγω των επικείμενων εορτών Αγίου Παντελεήμονα και Αγίας Παρασκευής αφού πάλι πρέπει να διατεθεί προσωπικό για την καθαριότητα πλησίον των ιερών ναών.
Όπως είπε στην Πρωινή ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ανέστης Τσουρουκίδης, χθες το πρωί στο Παληό έπιασε επ’ αυτοφώρω εργάτη που στην περιοχή «Αμερικανού» κουβαλούσε κοντά σε κάδους κομμένα κλαδιά από αυλή (κήπο) μονοκατοικίας.

Σύμφωνα με τη διήγηση του κυρίου Τσουρουκίδη, ο εργάτης απειλήθηκε με πρόστιμο 300 ευρώ. Τότε εμφανίστηκε ο ιδιοκτήτης της κατοικίας, στην αυλή της οποίας έγινε η εργασία. Είπε στον κ. Τσουρουκίδη ότι είχε πρόθεση να πληρώσει το σχετικό παράβολο των 50 ευρώ στο Δήμο.

Ο αντιδήμαρχος του υπέδειξε πρώτα να πάει στο Δήμο για να πληρώσει το παράβολο και μετά να βγάλει τα κομμένα κλαδιά δίπλα από τους κάδους.

Η διαδικασία αυτή σταμάτησε μέχρις ότου ο ιδιώτης να κατέβει στην Καβάλα για να πληρώσει το παράβολο.

*Απομακρύνθηκαν χθες από το Δήμο Καβάλας παλαιά κουφώματα που είχαν εγκαταλειφτεί μπροστά ακριβώς από το Ταχυδρομείο.

Διαβάστε επίσης