• 3 Απριλίου 2020,

Πρόταση στο Ίντερεκ του Επιμελητηρίου για εκθέσεις- επιχειρηματικές αποστολές

 Πρόταση στο Ίντερεκ του Επιμελητηρίου για εκθέσεις- επιχειρηματικές αποστολές

Μεγάλο μερίδιο χρημάτων από πρόγραμμα Ίντερεκ συνολικού προϋπολογισμού 650.000 ευρώ διεκδικεί το Επιμελητήριο της Καβάλας, κατ’ επέκταση η τοπική οικονομία και αγορά. Αποφασίστηκε να κατατεθεί πρόταση στο πρόγραμμα (ως τον Σεπτέμβρη), στην οποία ο φορέας της Καβάλας συνεργάζεται με το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης και τη Helexpo ΔΕΘ.

Στην πρόταση θα συμμετάσχουν φορείς της νότιας Βουλγαρίας. Πρόθεση του προγράμματος είναι να χρηματοδοτηθούν (έως του προαναφερθέντος ποσού) επιχειρηματικές αποστολές αλλά και ποικίλες εκθέσεις. Κάποιες μάλιστα θα επιδιωχθεί να γίνουν στο εκθεσιακό κέντρο της Νέας Καρβάλης.

Το συγκεκριμένο νέο έγινε γνωστό τη Δευτέρα, στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Επιμελητηρίου.

Στην συνεδρίαση αποφασίστηκε η διάλυση της Αναπτυξιακής Εταιρίας του ίδιου τοπικού φορέα, η οποία θα γίνει από την αρχή.

Οι 3 εργαζόμενοι στην εταιρία «σώζονται» από την απόλυση αφού δίδεται η δυνατότητα να ενταχθούν στο προσωπικό του Επιμελητηρίου Καβάλας. Η Αναπτυξιακή Εταιρία δημιουργήθηκε το 2016.

Η πρόσφατη νομοθεσία ουσιαστικά επέβαλε τη διάλυση

της προκειμένου όλα να γίνουν από την αρχή. Θα έχουν την ίδια στόχευση, τα ίδια χαρακτηριστικά αλλά θα υλοποιηθούν με διαφορετικό τρόπο. Η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Επιμελητηρίου είχε και ένταση τη Δευτέρα. Αφορμή η συζήτηση για τη στάση που κράτησε η διοίκηση στο πρόσφατο Park Food Festival.

 

 

Διαβάστε επίσης