Επαναλειτουργία εστίασης – καφέ και αισιοδοξία ότι δεν θα υπάρξει νέο lockdown

 Επαναλειτουργία εστίασης – καφέ  και αισιοδοξία ότι δεν θα υπάρξει νέο lockdown

Η επαναλειτουργία των επιχειρήσεων εστίασης και καφέ είναι σίγουρο ότι μας φέρνει πιο κοντά στους ρυθμούς της κανονικότητας αλλά και της καθημερινότητας που τόσο πολύ μας είχε λείψει το προηγούμενο διάστημα.

Καταλάβαμε όλοι με το χουνέρι που πάθαμε από τον Covid ότι ούτε η ρουτίνα της καθημερινότητας είναι πλέον δεδομένη.

Η επαναλειτουργία της εστίασης και των καφέ ήταν πετυχημένη και αν ο καιρός ήταν καλύτερος η προσέλευση του κόσμου θα ήταν μεγαλύτερη.

Ο κόσμος θέλει να βγει και θέλει να επιστρέψει στις αγαπημένες του συνήθειες.

Προσέχει αλλά δεν φοβάται.

Δεν ανήκουμε σε αυτούς που πιστεύουν ότι ο covid ήταν μία μούφα αλλά δεν είμαστε, από την άλλη, και της υπερβολής.

Έχουμε την ευκαιρία να επιστρέψουμε στην καθημερινότητα μας χωρίς σοβαρές απώλειες , χωρίς υπερβολές με προσοχή και κυρίως χωρίς φόβο.

Όλα θα πάνε καλά όχι μόνο σήμερα αλλά και αύριο που θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε το δεύτερο κύμα του ιού που πλέον θα είναι περισσότερο διαχειρίσιμο και χωρίς να είναι απαραίτητο ένα σκληρό lockdown σαν αυτό του πρώτου γύρου.

Αυτό δηλώνουν άλλωστε και η μία μετά την άλλη οι χώρες της Ευρώπης που δεν θέλουν με τίποτα  να ξαναδούνε αυτό το έργο της ολικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας.

Τα δύσκολα τα έχουμε αφήσει πίσω μας και θα είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε πιο αποτελεσματικά και κυρίως χωρίς να παίζουμε κρυφτό με τον Covid.

Δεν μας παίρνει ούτε οικονομικά ούτε ψυχολογικά.

 

Μέχρι τα τέλη περίπου του Ιούνη επιστρέφουν οι μαθητές του Δημοτικού στις σχολικές αίθουσες με εκ περιτροπής φυσική παρουσία για να αποφεύγεται ο συνωστισμός.

Νέοι κανονισμοί για την συμπεριφορά των παιδιών την ώρα των διαλλειμάτων και προεραιτική η χρήση μάσκας.

Είναι σίγουρο ότι οι περισσότεροι γονείς θα στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο προκειμένου να βγούνε από τα σπίτια να λειτουργήσουν και πάλι στο σχολικό περιβάλλον και κυρίως για να ξεκολλήσουν από τα κινητά και τα play station.

 

Μετά τον Ιούνιο που θα είναι μήνας προσαρμογής ο Ιούλιος και ο Αύγουστος η Καβάλα θα πνιγεί από τους Βαλκάνιους τουρίστες που επίσης έχουν και φέτος πολύ μεγάλη όρεξη να βρεθούν για διακοπές στην πόλη μας.

Σε σχέση με άλλους τουριστικούς προορισμούς η Καβάλα θα έχει τις λιγότερες δυνατές απώλειες αφού για τους Βαλκάνιους τουρίστες είναι πολύ πιο εύκολο να μπούνε στο αυτοκίνητο τους και σε μερικές μόνο ώρες να φτάσουν στην Καβάλα.

 

Αυτά τα λίγα και για σήμερα.

Να είστε καλά και να έχετε το νου σας.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης