Η κ. Ιωσηφίδου απαντά

 Η κ. Ιωσηφίδου απαντά

 

Από την δημοτική σύμβουλο κ. Αναστασία Ιωσηφίδου πήρα και δημοσιεύω την παρακάτω επιστολή – απάντηση σε σχόλιό μου που την αφορούσε στη στήλη της Δευτέρας 25 Μαΐου 2020:

 

Αγαπητέ κύριε Θεοδωρίδη 

Σας ευχαριστώ θερμώς και από ψυχής, για τις δημόσιες «εγκάρδιες» ευχές σας. Κατανοώ βεβαίως τον διακαή σας πόθο να με δείτε στο «γυαλί» ως παρουσιάστρια εκπομπής μαγειρικής, δυστυχώς όμως η μοναδική περίπτωση να αποτολμήσω ένα τέτοιου είδους εγχείρημα, θα ήταν αποκλειστικά υπό την προϋπόθεση, της «ασφάλειας»  που θα μου παρείχε η δική σας «πληθωρική» παρουσία δίπλα μου, ως συμπαρουσιαστή. Η επιλογή του καναλιού, το είδος της εκπομπής καθώς και η  θεματολογία επαφίεται στην δική σας διακριτική ευχέρεια. Θα συμφωνήσετε πιστεύω μαζί μου, ότι μια τέτοια εκπομπή θα ξέφευγε από τα στενά όρια του δήμου μας και θα απασχολούσε τακτικότατα τα μέσα πανελλήνιας εμβέλειας. Ιδού λοιπόν πεδίον δόξης λαμπρόν για όλους μας. 

Δικιά σας 

Αναστασία Ιωσηφίδου 

 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Το ζήτημα δεν είναι τόσο ότι η κ. Ιωσηφίδου δεν απαντά στην ουσία του σχολίου μου. Αν «βγαίνει» δηλαδή ή δεν «βγαίνει» καθημερινά σε τοπικό ραδιόφωνο, όπως της γράφει στον τοίχο της στο facebook κάποιος διαδικτυακός της φίλος, ο οποίος μάλιστα σημειώνει ότι την παρακολουθεί και συμφωνεί σε όσα λέει.

Το ζήτημα είναι ότι μία δημοτική σύμβουλος, μία δικηγόρος, ένας άνθρωπος δηλαδή, υποτίθεται, με μια κάποια καλλιέργεια και κοινωνική μόρφωση, καταφεύγει σε ένα τόσο αισχρό και χυδαίο ρατσιστικό σχόλιο εναντίον μου.

Δύο πράγματα θα της πω. Το ένα είναι ότι έχω μάθει να διαχειρίζομαι με ψυχραιμία αυτές τις χυδαίες επιθέσεις. Δυστυχώς έχω δεχτεί αρκετό μπούλινγκ όλα αυτά τα χρόνια από ανθρώπους σαν την κ. Ιωσηφίδου. Την παραπέμπω στο βιβλίο μου «Ισορροπιστής αεροσκαφών» μήπως και καταλάβει τι εννοώ.

Το δεύτερο είναι ότι το 2014, την εβδομάδα ανάμεσα στις δύο Κυριακές των δημοτικών εκλογών, η επικεφαλής της παράταξης στην οποία ανήκει η κ. Ιωσηφίδου, η κ. Δήμητρα Τσανάκα δηλαδή, είχε επίσης δεχτεί μια ανάλογη απαράδεκτη επίθεση από τον Κωστή Σιμιτσή Την επίθεση εκείνη είχα πρώτος και με δριμύτητα καταγγείλει από την πρωινή ραδιοφωνική εκπομπή στην οποία συμμετέχω εδώ και δύο σχεδόν δεκαετίες. Και η επίθεση εκείνη ήταν ένας από τους λόγους που ο κ. Σιμιτσής έχασε τις εκλογές.

Διαβάστε επίσης