Επενδυτικό ενδιαφέρον για το Ν. Καβάλας από εκπρόσωπο αμερικάνικης τράπεζας 

 Επενδυτικό ενδιαφέρον για το Ν. Καβάλας από εκπρόσωπο αμερικάνικης τράπεζας 

Δύο διπλωμάτες των ΗΠΑ και ένας εκπρόσωπος επενδυτικής τράπεζας της ίδιας χώρας είχαν χθες στην Καβάλα επαφές και συναντήσεις. Επειδή επίσημες ανακοινώσεις δεν έγιναν, πληροφορηθήκαμε ότι οι συναντήσεις αφορούσαν το Δήμαρχο, τον Αντιπεριφερειάρχη, τη διοίκηση του ΟΛΚ. Κατά τις ίδιες πληροφορίες οι τρεις άνδρες επισκέφθηκαν και το αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος».

Η περιοδεία τους, πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια απουσίας των ΗΠΑ από την περιοχή, συνδυάστηκε με παρόμοιο πρόγραμμα στην Αλεξανδρούπολη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ επικεφαλής της αντιπροσωπείας ήταν ο πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη. Μαζί του ήταν ο οικονομικός σύμβουλος στο ίδιο προξενείο. Ενδιαφέρουσα και σημαντική η συμμετοχή του εκπροσώπου τράπεζας επενδύσεων των ΗΠΑ. Όλες οι συναντήσεις είχαν και τα χαρακτηριστικά γνωριμίας.

Ήταν μια πρώτη συζήτηση στη διάρκεια της οποίας εκδηλώθηκε το ενδιαφέρον επενδυτικών πρωτοβουλιών. Δεν αποσαφηνίστηκε ο χαρακτήρας αυτών αλλά στις συζητήσεις έγινε αναφορά στα λιμάνια του Νομού και στα θέματα ενέργειας. Ακόμη πιο συγκεκριμένα υπήρξε ενδιαφέρον σε ζητήματα φυσικού αερίου, γεωθερμίας αλλά και αξιοποίησης της ηλιακής ενέργειας. Φυσικά έγιναν συζητήσεις και για τουριστικά ζητήματα. Οι τρεις εκπρόσωποι των ΗΠΑ αποχώρησαν το απόγευμα από την Καβάλα αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα επανέλθουν.

Σχετικά με το αμερικανικό ενδιαφέρον για την περιοχή, συχνά είναι το τελευταίο διάστημα τα δημοσιεύματα αθηναϊκών εφημερίδων και ιστοσελίδων που το συνδέουν στενά με την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΚ.

Διαβάστε επίσης