Επιδείνωση της κατάστασης στην Καπναποθήκη της οδού Φιλίππου

 Επιδείνωση της κατάστασης στην Καπναποθήκη της οδού Φιλίππου

Ανησυχία δημιουργεί στους κατοίκους και επαγγελματίες της περιοχής (όπως και στους διερχόμενους) η κατάσταση στην οποία βρίσκεται η καπναποθήκη στην οδό Φιλίππου, ιδιοκτησίας της ΠΕ Καβάλας.

Σ΄αυτήν έχουν παρθεί μέτρα αποτροπής κινδύνου κατάρρευσης τμημάτων της αλλά ενδεχομένως αυτά και να μην επαρκούν. Ο καιρός περνά, η απαραίτητη μεγάλη συντήρηση της πρόσοψης δεν γίνεται.

Ειδικά στο ψηλότερο της σημείο (αέτωμα) οι φθορές μεγαλώνουν. Κάποιοι μάλιστα υποστηρίζουν ότι υπάρχει κίνδυνος να πέσει στο οδόστρωμα τμήμα της πρόσοψης. Στις δύο άκρες του αετώματος.

Αν κάποιος δει προσεκτικά, θα βρει και ραγίσματα και κομμάτια που ήδη έπεσαν. Επειδή ήταν μικρά, σταμάτησαν στην ειδική κατασκευή πάνω από το πεζοδρόμιο. Τι θα συμβεί αλήθεια αν αυτό που θα καταρρεύσει θα είναι μεγαλύτερο;

Οπωσδήποτε πρέπει να γίνει μια νέα εκτίμηση της κατάστασης μέσω αυτοψίας. Ειδικά στη στέγη της. Είναι πολύ πιθανό να χρειάζεται κι άλλη προστατευτική παρέμβαση. Το σωστό βέβαια είναι να γίνει εκτεταμένο έργο συντήρησης. Αλλά για αυτό χρήματα ως γνωστόν δεν υπάρχουν. Οι χώροι της καπναποθήκης στην πλειοψηφία τους δεν χρησιμοποιούνται.

Διαβάστε επίσης