• 10 Μαΐου 2024,

Αντίθετος σε νέα αναβολή των εκλογών του Επιμελητηρίου

 Αντίθετος σε νέα αναβολή των εκλογών του Επιμελητηρίου

Θέματα της τοπικής επικαιρότητας σχολίασε μιλώντας στο ραδιόφωνο της Πρωινής χθες, ο Γιάννης Παναγιωτίδης. Μέλος της διοίκησης του Επιμελητηρίου Καβάλας και πρώην αντιπρόεδρος της.

Αφορμή της συνέντευξης του οι νέες απόπειρες απάτης που έγιναν και συνεχίζονται σε όλο το Νομό. Πλέον οι άγνωστοι καλούν δήθεν από το λογιστή. Προσπαθώντας να παραπλανήσουν και επιχειρηματίες.

Ο κ. Παναγιωτίδης για αυτή τη διαδικασία σχολίασε:

«Το σενάριο δεν είναι καινούργιο. Επανέρχεται. Τέτοιες απόπειρες απάτης είχαμε και στην περίοδο του κορωνοϊού. Μου κάνει εντύπωση που οι απατεώνες ξέρουν πολλά. Το μικρό όνομα αυτού που καλούν αλλά και το μικρό όνομα του λογιστή του.

Πάντως για την περίοδο που διανύουμε δεν υπάρχουν επιδόματα που δίνονται, μιας και αυτό είναι το δήθεν επιχείρημα. Άρα ότι επικαλούνται δεν ισχύει. Πρέπει φυσικά να είμαστε όλοι προσεκτικοί».

Σχετικά με την προσφυγή της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών κατά των δημοτικών τελών, προσφυγή που απορρίφθηκε, ο κ. Παναγιωτίδης είπε: «Δεν έχουμε ως τώρα επίσημη ενημέρωση για το λόγο που η προσφυγή μας απορρίφθηκε. Θα ενημερωθούμε, θα μελετήσουμε τι θα κάνουμε στη συνέχεια. Θα συμβουλευτούμε το δικηγόρο μας».

Σχετικά με τα εκτελούμενα έργα στην αγορά του Αγίου Νικολάου δήλωσε:

«Τα έργα προχωρούν αλλά αργούν. Η γενικότερη εικόνα είναι εικόνα καθυστέρησης. Τι φταίει και αργούν δεν ξέρω. Γίνονται προσπάθειες αλλά υπάρχει καθυστέρηση. Να μην ξεχνάμε ότι φέτος η τουριστική σεζόν δείχνει να αρχίζει πιο νωρίς απ’ ότι συνήθως».

Για τη διαδικασία επιλογής νέας διοίκησης στο Βιοτεχνικό Πάρκο υποστήριξε ότι οι αποφάσεις πάρθηκαν κι η διαδικασία δρομολογήθηκε. Τέλος ρωτήθηκε για τις εκλογές στο Επιμελητήριο που αργούν. Συμπληρώθηκαν 7 χρόνια (!) από τις προηγούμενες.

Είπε μεταξύ άλλων:

«Το αν θα γίνουν φέτος το Φθινόπωρο οι εκλογές ή όχι, είναι κάτι που θα ξεκαθαρίσει μετά τον Μάη. Μάλλον θα γίνουν φέτος αλλά και πέρσι ενώ πάρθηκαν οι αποφάσεις κι άρχισε η προετοιμασία τους, τελικά αναβλήθηκαν. Κανείς δεν ξέρει τι θα συμβεί. Επαναλαμβάνω ότι στις εκλογές θα είμαι υποψήφιος πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας».

Ο κ. Παναγιωτίδης είπε επίσης ότι οι συνεχείς αναβολές των συγκεκριμένων εκλογών είναι υποτιμητικές για το θεσμό. Είναι σταθερά αντίθετος σε μια νέα αναβολή αν και όπως όλοι αντιλαμβάνονται το θέμα και η απόφαση δεν είναι των Επιμελητηρίων αλλά της Κυβέρνησης. Αυτή άλλωστε τις ανέβαλε, την τελευταία φορά λόγω των διπλών εκλογών στην αυτοδιοίκηση.

Διαβάστε επίσης