• 19 Μαρτίου 2024,

Επίδομα τέκνων παιδιού 2019: Πότε θα πληρωθεί η πρώτη δόση

 Επίδομα τέκνων παιδιού 2019: Πότε θα πληρωθεί η πρώτη δόση

Εναν μήνα πριν ολοκληρωθούν οι αιτήσεις για το 2018, εντάχθηκαν στο επίδομα παιδιού 15% περισσότερες οικογένειες από όσες είχαν ενταχθεί ποτέ στα παλαιά επιδόματα.

Στην δέσμευση ποσού ύψους 961 εκ. ευρώ προχώρα το υπουργείο Εργασίας προκειμένου να επιχορηγηθεί ο ΟΠΕΚΑ για την καταβολή του επιδόματος παιδιού στους δικαιούχους.

Μόλις υποβληθούν οι νέες φορολογικές δηλώσεις του 2019, με τα εισοδήματα του 2018, και το Α21 μέσω του TAXISnet θα γίνει συμψηφισμός στα ποσά που έλαβαν για το πρώτο δίμηνο του 2019 και είτε θα επιστρέψουν είτε θα λάβουν την ανάλογη διαφορά επιδόματος, ανάλογα με το εισόδημα του προηγούμενου έτους.

Πότε θα πιστωθεί η πρώτη δόση;

Η 6η και τελευταία δόση καταβλήθηκε νωρίτερα και πριν τα Χριστούγεννα. Συγκεκριμένα, τα χρήματα πιστώθηκαν στους λογαριασμούς των δικαιούχων γύρω στις 20 Δεκεμβρίου. Τα χρήματα δόθηκαν νωρίτερα λόγω των εορτών, προκειμένου οι οικογένειες να μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες τους.
Η πρώτη δόση για το επίδομα παιδιών θα πληρωθεί στις 25 με 27 Μαρτίου και θα ακολουθήσουν άλλες πέντε πληρωμές.

Όσοι θέλουν να υποβάλουν νέα αίτηση Α21 θα πρέπει να περιμένουν ως τα τέλη του Φεβρουαρίου οπότε και αναμένεται να “ανοίξει” η σχετική πλατφόρμα του ΟΠΕΚΑ.

Οι δόσεις του επιδόματος τέκνων μέσα στο 2019

Δόση Α’: Τέλη Μαρτίου
Δόση Β’: Τέλη Μαΐου
Δόση Γ’: Τέλη Ιουλίου
Δέση Δ’: Τέλη Σεπτεμβρίου
Δόση Ε’: Τέλη Νοεμβρίου
Δόση Στ’: Τέλη Δεκεμβρίου.

Διαβάστε επίσης