Επιφυλάξεις Θ. Παπαδόπουλου για το τούνελ απ’ τα Τενάγη ως τον κόλπο της Καβάλας

 Επιφυλάξεις Θ. Παπαδόπουλου για το τούνελ απ’ τα Τενάγη ως τον κόλπο της Καβάλας

Το Φθινόπωρο του 2014 ο τότε περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης παρουσίασε σε εκδήλωση στην αίθουσα «Νικόλαος Μάρτης» την υπό ανάθεση μελέτη για την οριστική επίλυση του προβλήματος των συχνών πλημμυρών στα τενάγη των Φιλίππων.

Τότε πρώτη φορά ακούσαμε για το ενδεχόμενο τα νερά των τεναγών -όταν υπάρχει σοβαρός λόγος- να οδηγούνται μέσω σήραγγας και να πέφτουν στον κόλπο της Καβάλας. Σε συνέχεια εκείνου του σεναρίου που ερευνά η σχετική μελέτη,  υπάρχει η ερευνητική γεώτρηση που γίνεται ανάμεσα στην Τόσκα και τον Μπατή.

Ο Θόδωρος Παπαδόπουλος με την εμπειρία του αφού προέρχεται από τον κλάδο των γεωτεχνικών, σχολιάζει αρνητικά ένα τέτοιο σενάριο λέγοντας ειδικότερα ότι δεν θέλει να υποκαταστήσει τους ασχολούμενους με το θέμα ειδικούς επιστήμονες μελετητές.  Σκέφτομαι –λέει στην Πρωινή ο Θόδωρος Παπαδόπουλος- ότι αν γίνει κάτι τέτοιο είναι πιθανόν να αλλάξει η φυσιογνωμία των ακτών στον κόλπο της Καβάλας. Φαίνεται να έχει απόλυτο δίκιο καθώς αν τα νερά των Τεναγών πέφτουν στο κόλπο της Καβάλας θα έχουν μαζί τους και διάφορες άλλες φερτές ύλες που δεν έχουν σχέση με το θαλασσινό νερό όπως αυτό υπάρχει σήμερα.

Ο Θόδωρος Παπαδόπουλος μίλησε στην Πρωινή και για τα αυτοδιοικητικά.

Είπε ότι υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να αναλάβει ο ίδιος αντιδήμαρχος στον πρώην δήμο Φιλίππων. Όπως σημείωσε το θέμα δεν έχει κλείσει. Είπε ότι οι αγρότες των Τεναγών ωφελούνται από την αστάθεια του καιρού καθώς οι συχνές βροχές τους γλίτωσαν από ποτίσματα και έξοδα.

Για το τα νερά των Τεναγών και το ενδεχόμενο να πέφτουν στον κόλπο της Καβάλας δήλωσε: «Δεν ξέρω αν αυτό που μελετάται είναι εφικτό. Πάντως αν γίνει τότε θα αλλάξει όλη τη φυσιογνωμία των Τεναγών. Σκέφτομαι επίσης ότι θα αλλάξει και η φυσιογνωμία των ακτών στον κόλπο της Καβάλας. Είναι προτιμότερο κατά την άποψή μου η διαχείριση των προβλημάτων των Τεναγών των Φιλίππων να επιλέγει να γίνει με άλλους τρόπους. Από την άλλη πλευρά δεν θέλω να αποκαταστήσω τους μελετητές που σίγουρα ξέρουν καλά τη δουλειά τους».

Ο Θόδωρος Παπαδόπουλος ρωτήθηκε για τις επικείμενες αλλαγές στον «Κλεισθένη». Ζήτησε κάτι ενδιάμεσο με αυτό που ίσχυε και με τον Κλεισθένη του ΣΥΡΙΖΑ. Ζήτησε ένα λιγότερο αναλογικό σύστημα με μπόνους τον νικητή των δημοτικών εκλογών.

Όπως είπε από το αποτέλεσμα των εκλογών και μετά όλοι αντιλήφθηκαν ότι στην πράξη οι συνεργασίες είναι δύσκολο πράγμα. Τέλος ο Θόδωρος Παπαδόπουλος είπε για τις αλλαγές στον Κλεισθένη: «Θεωρώ ότι είναι προς τη σωστή κατεύθυνση η πρωτοβουλία του νέου Υπουργού Εσωτερικών».

 

Διαβάστε επίσης