• 29 Μαρτίου 2024,

Επιμελητήριο Καβάλας: Πιθανή η ηρεμία μετά την «καταιγίδα»

 Επιμελητήριο Καβάλας: Πιθανή η ηρεμία μετά την «καταιγίδα»

Η προηγούμενη εβδομάδα ήταν μια δύσκολη εβδομάδα για το Επιμελητήριο. Τόσο δύσκολη που ο φορέας δεν μπόρεσε να επωφεληθεί και να απολαύσει την όποια επιτυχία σημείωσε η έκθεση του (τέλειωσε την περασμένη Δευτέρα το βράδυ).

Στη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας υπήρξε μια ξαφνική και σε γενικές γραμμές αναίτια (και σφοδρή) «επίθεση» προς τον κ. Δέμπα, η οποία φυσικά και κατέληξε να είναι επίθεση προς τον ίδιο τον φορέα. Κατόπιν τούτου το Επιμελητήριο στα καλά καθούμενα βρέθηκε σε μεγάλη εσωστρέφεια, που πλήττει το κύρος και το έργο του. Από σήμερα Δευτέρα φαίνεται ότι θα βρεθούμε μπροστά σε κάτι διαφορετικό. Ίσως συνειδητή επιλογή, ίσως σύμπτωση. Ίσως και τα δύο μαζί.

Ο Μάρκος Δέμπας θα απουσιάζει στο εξωτερικό, συμμετέχει στη Ρώμη σε οικονομικό φόρουμ Επιμελητηρίων της Ευρώπης. Επιστρέφει την Τετάρτη. Κατά συνέπεια είναι βέβαιο ότι ως την Τετάρτη δεν υπάρξει στο Επιμελητήριο καμία εξέλιξη. Η προγραμματισμένη συνεδρίαση της διοίκησης θα γίνει όπως πάντα, προς το τέλος του μήνα. Αυτά τα γεγονότα είναι η αιτία που τα πράγματα- εκτός απροόπτου- θα ησυχάσουν. Τα προβλήματα (όσα όντως υπάρχουν) θα περιμένουν να λυθούν αργότερα. Το πότε θα αντιμετωπιστούν και θα λυθούν είναι μια άλλη ιστορία.

Φήμες που δεν επιβεβαιώνονται αναφέρουν ότι ο κ. Δέμπας θα καλέσει σε συνάντηση τα μέλη της ομάδας του. Αυτό ακόμη κι αν υπήρξε ως σκέψη, δεν φαίνεται ότι για το προσεχές διάστημα έχει πιθανότητες να γίνει πράξη.

Οι εμπλεκόμενες πλευρές φαίνεται να συμφωνούν σε μια επόμενη περίοδο ησυχίας και ηρεμίας ώστε τα ζητήματα που ανακύπτουν να εξεταστούν σε μια άλλη χρονική στιγμή κι υπό διαφορετικές συνθήκες. Αυτοί που στρέφονται κατά του κ. Δέμπα εμπλέκουν (θέλουν δε θέλουν) τον κ. Παναγιωτίδη. Ο κ. Παναγιωτίδης δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν έχει καμία ουσιαστική σχέση ή ανάμιξη. Με λίγα λόγια ισχυρίζεται ότι τον χρησιμοποιούν προκειμένου να πλήξουν τον κ. Δέμπα. Ο πρόεδρος δεν φαίνεται να αποδέχεται την εξήγηση κι έτσι μοιραίο είναι το αρχικό πρόβλημα να μεταφέρεται και να γίνεται πρόβλημα μεταξύ των δύο ανδρών.

Κι όμως, όλα ξεκίνησαν διαφορετικά. Οι πραγματικοί λόγοι έχουν σχέση με τις διαπροσωπικές σχέσεις παλαιών καλών φίλων και με τα γνωστά σοβαρά προβλήματα ενότητας της τοπικής ΝΔ. Ο κ. Δέμπας άλλωστε λέγεται ότι είναι στενός φίλος με τον κ. Λαζαρίδη. Ακόμη κι αυτή η υποτιθέμενη σχέση έχει τη σημασία της εδώ που έφθασαν τα πράγματα. Όπως και η συνεχής διαμάχη των παρατάξεων Μέτιου- Τοψίδη.

Ακόμη κι αυτό το κομματικό πρόβλημα είναι αφορμή να γίνει «πόλεμος» στον πρόεδρο του Επιμελητηρίου.

Φθάνουμε τέλος στα περί της συμφωνίας διαδοχής στην προεδρεία του φορέα. Η συμφωνία που λέγεται ότι έγινε παρουσία συγκεκριμένων επώνυμων μαρτύρων, αναφέρει αλλαγή προέδρου από την 1η του Γενάρη του 2020. Άρα και για αυτήν υπάρχει χρόνος. Να συζητηθεί, να υπενθυμιστεί κτλ. Ότι κι αν συμβεί στο Επιμελητήριο, μάλλον δεν θα γίνει τώρα ή τις επόμενες ημέρες.

Άρα όσοι μεταξύ τους μάλωσαν, έχουν το χρόνο τους. Προκειμένου να κάνουν τα σχέδια τους. Αυτή η διαδικασία ήταν πάνω κάτω σε εξέλιξη όταν άλλοι παράγοντες προσπάθησαν (για δικούς τους λόγους) να κάνουν επίκαιρα ζητήματα του μέλλοντος. Αυτό φυσικά το έπραξαν για να λύσουν δικές τους διαφορές με τον κ. Δέμπα. Μπροστά στην επίτευξη του στόχου τους δεν φαίνεται να έχουν αναστολές ή επιφυλάξεις. Αυτοί λοιπόν οι άνθρωποι είναι ικανοί για όλα!

 

Διαβάστε επίσης