Επιμένει η Εγνατία σε μετωπικά- πλευρικά διόδια- Πλήθος θεμάτων στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας

 Επιμένει η Εγνατία σε μετωπικά- πλευρικά διόδια- Πλήθος θεμάτων στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας

Ενδιαφέρουσα θέματα θίχθηκαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας το απόγευμα και το βράδυ της Δευτέρας. Ήταν η πρώτη του 2020, στην αρχή της κόπηκε (παρουσία του Μητροπολίτη Στέφανου) η βασιλόπιτα.

Αμέσως μετά τέθηκαν ερωτήσεις προς τη διοίκηση. Οι απαντήσεις ήταν ευκαιρία να μάθουμε πράγματα που δεν γνωρίζαμε. Προέκυψαν τα ακόλουθα:

1) Το έργο συνέχισης της Περιμετρικής έχει μέλλον αφού δεν υπάρχουν ώριμες οι μελέτες. Αυτές θα γίνουν – άγνωστο πότε- από την Εγνατία Οδό ΑΕ 2) Ο Δήμαρχος Θόδωρος Μουριάδης πληροφορήθηκε ότι το ΤΑΙΠΕΔ επιμένει στα μετωπικά διόδια στην Παράκαμψη και στα πλευρικά στον κόμβο του νέου λιμανιού. Δεν είναι τυχαίο ότι προχωρά η αναγκαστική απαλλοτρίωση. Τα μετωπικά διόδια προγραμματίζονται 100 μέτρα πιο ανατολικά από το αρχικό τους σημείο.

Ο Δήμαρχος είπε σχετικά στο ράδιο Πρωινή: « Οι πληροφορίες που είπα στο Δημοτικό Συμβούλιο είναι πολύ έγκυρες. Προέρχονται από τον Δ. Σύμβουλο της Εγνατίας. Μου είπε ότι το ΤΑΙΠΕΔ δεν ενέκρινε την πρόταση τα μετωπικά διόδια να μετακινηθούν ανατολικά, στο ύψος της Νέας Καρβάλης. Τώρα κάνουν αναγκαστική απαλλοτρίωση κι έτσι δεν έχουμε πολλά περιθώρια. Θα κινηθούμε νομικά». 3) Σε ερώτηση για το αν γίνει το Καλοκαίρι το αεροπορικό σόου ο κ. Μουριάδης ανακοίνωσε ότι η οικονομική συμμετοχή του Δήμου μειώνεται στο μισό. Από τις 80.000 ευρώ στις 40.000 ευρώ. Τα υπόλοιπα είπε πρέπει να βρεθούν από άλλη πηγή.

Για το θέμα της ημερήσιας διάταξης, χρέους προς επαγγελματίες από ανταλλακτικά για τα οχήματα του Δήμου ο Άρης Βέρρος δήλωσε χθες στην Πρωϊνή: « Το ποσό είναι 200.000 ευρώ συνολικά. Στο θέμα υπάρχουν σκιές. Τρία χρόνια γινόταν αυτές οι αναθέσεις ως που υπάλληλος δεν δέχθηκε να υπογράψει τις επόμενες. Οι αναθέσεις γίνονται μόνο για έκτακτες ανάγκες». Ο κ. Μουριάδης σχολίασε για το ίδιο θέμα: « Είμαστε ανοιχτοί στην αγορά 240.000 ευρώ. Τα χρήματα τα χρωστάμε. Οι επαγγελματίες πρέπει να πληρωθούν. Για αυτόν τον λόγο προτιμούμε τον εξωδικαστικό συμβιβασμό». Ερωτήσεις υπήρξαν επίσης για την ιδιωτικοποίηση του κεντρικού λιμανιού (Ποτόλιας), τα αδέσποτα στη ΔΕ Φιλίππων (Καλπακίδης), τις διαβάσεις που θέλουν βάψιμο (Κουνάκος), θέματα της Τεχνικής υπηρεσίας (Δρακονάκη).

*Στη συνεδρίαση αποφασίστηκε ο ορισμός του Τάκη Αγγελίδη στη θέση του προέδρου της Δημωφέλεια. Αντιπρόεδρος ορίστηκε ο δικηγόρος Χρήστος Σουλίδης και τακτικό μέλος ο κ. Ντίνος Καπετάνιος. Στον απολογισμό για την εκδήλωση της Action Team (φαναράκια) ενστάσεις για το ποσό που κράτησε η ομάδα διατύπωσε κυρίως ο Άρης Βέρρος.

 

Διαβάστε επίσης