Επίσκεψη Φάμελλου στο Δημαρχείο, συζήτηση και για τα Πετρέλαια

 Επίσκεψη Φάμελλου στο Δημαρχείο, συζήτηση και για τα Πετρέλαια

Εν όψει της σημερινής ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα στην Κομοτηνή, βρέθηκε χθες στην πόλη και το Νομό Καβάλας ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β’ Θεσσαλονίκης και πρώην υπουργός Σωκράτης Φάμελλος.

Νωρίς το πρωί είχε συνάντηση με εργαζόμενους των Πετρελαίων στην πύλη του εργοστασίου της Νέας Καρβάλης.

Αμέσως μετά επισκέφθηκε το Χαλκερό όπου άκουσε παράπονα για την μόλυνση της περιοχής. Στις 11 χθες το πρωί συνάντησε στο Δημαρχείο τον Δήμαρχο. Επακολούθησε επίσκεψη στο Νοσοκομείο, συνέντευξη τύπου ενώ χθες το απόγευμα ο Σωκράτης Φάμελλος θα λάμβανε μέρος σε σύσκεψη με επαγγελματίες. Η οποία είχε προγραμματιστεί να γίνει στο χώρο της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Ν. Καβάλας.

Στο Δημαρχείο ο πρώην Υπουργός εξήγησε το λόγο της περιοδείας του στην Καβάλα, μιλώντας ειδικότερα για δύο θέματα που ανησυχούν ιδιαίτερα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ανησυχούμε -είπε προς το Δήμαρχο- για την πανδημία και την ακρίβεια. Η ακρίβεια –τόνισε- επηρεάζει και την αυτοδιοίκηση καθώς όπως είπε φέρνει ντόμινο αυξήσεων.

Για το πρόβλημα των Πετρελαίων μίλησε για αντί εργατική στάση της εταιρείας που δημιουργεί ζήτημα και σε θέματα ασφάλειας.

Θέματα ασφαλείας και προστασίας περιβάλλοντος είπε ότι προκύπτουν και στη λειτουργία του εργοστασίου των Λιπασμάτων. Από την πλευρά του ο Θόδωρος Μουριάδης είπε ότι η πανδημία και η ακρίβεια είναι τα βασικά προβλήματα της κοινωνίας. Υπάρχουν –είπε-  και για το Δήμο Καβάλας συνέπειες από τις αυξήσεις,  υπενθυμίζοντας την πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ίδρυσης ενεργειακής κοινότητας.

Αυτή έστω μακροπρόθεσμα -είπε ο Θόδωρος Μουριάδης-  θα καλύψει τα έξοδα του Δήμου Καβάλας και θα δώσει τη δυνατότητα στον Δήμο να στηρίξει οικονομικά ευάλωτα νοικοκυριά. Για τα εργατικά θέματα της περιοχής ο Θόδωρος Μουριάδης είπε ότι τα εργατικά δικαιώματα καταργήθηκαν. Έπαψε είπε να υπάρχει το δίκιο του εργάτη, υπάρχει μόνο –συνέχισε- το δίκιο του εργοδότη.

Για τα Πετρέλαια και τη διαφορά μεταξύ εταιρείας και εργαζομένων έκανε λόγο για αχαριστία της εργοδοσίας. Αυτοί που σήμερα κατηγορούνται είναι αυτοί που στήριξαν την εταιρεία, είπε ο Δήμαρχος.

Διαβάστε επίσης