Επίσκεψη σε δημοτικό σχολείο από το σύλλογο ΑμΕΑ- Ένωση Τυφλών

 Επίσκεψη σε δημοτικό σχολείο από το σύλλογο ΑμΕΑ- Ένωση Τυφλών

Την Παρασκευή 25/5/2018 ο Νομαρχιακός Σύλλογος ΑμεΑ Π.Ε. Καβάλας μαζί με την Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Ανατολικής Μακεδονίας και έπειτα από την πρόσκληση του Διευθυντή κου Βλαστάρη Κων/νου και του Υποδιευθυντή κου Μουμτσάκη Απόστολου επισκέφθηκαν το 2ο Δημοτικό Σχολείο Καβάλας, προκειμένου να ενημερώσουν τους μαθητές της έκτης τάξης για την οπτική και την κινητική αναπηρία κυρίως αλλά και για τις υπόλοιπες αναπηρίες ,να μιλήσουν για την προσβασιμότητα και να λύσουν πολλές απορίες μαθητών και δασκάλων. Στο τέλος οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να κινηθούν με αναπηρικό αμαξίδιο αλλά και να δοκιμάσουν έχοντας κλειστά τα μάτια τους να παίξουν κάποια επιτραπέζια παιχνίδια και να περπατήσουν με οδηγό το λευκό μπαστούνι.
Μας δόθηκε επίσης η δυνατότητα να συζητήσουμε για την πρόσφατη βράβευση του σχολείου στα education leaders awards 2018 στην κατηγορία «Εκπαίδευση: ΝΕΑΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ» για την δημιουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας KidStartupper.com για την εκπαίδευση των μαθητών ώστε να δημιουργούν καινοτόμες ,εικονικές και επιχειρηματικές δράσεις με επικεφαλή τον καθηγητή πληροφορικής κο Πέτρο Στέφανο.
Το όφελος που αποκόμισαν και οι δύο πλευρές ήταν εξίσου σημαντικό και ουσιαστικό.Τους ευχόμαστε να συνεχίσουν την ήδη καλή πορεία. (Πηγή ιστοσελίδα συλλόγου ΑμΕΑ Ν. Καβάλας)

Διαβάστε επίσης