Επιστολή αντιρρήσεως Εκκλησιαστικού Συμβουλίου Ιερού Ναού Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης Λεκάνης επί του Φ/Β σταθμού

 Επιστολή αντιρρήσεως Εκκλησιαστικού Συμβουλίου Ιερού Ναού Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης Λεκάνης επί του Φ/Β σταθμού

Αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί χαίρετε,

Όταν ο Θεός έπλασε τον άνθρωπο και τον τοποθέτησε εις τον Παράδεισον τού έδωσε τρείς εντολές, μεταξύ αυτών τας παρακάτω «ἐργάζεσθαι αύτὸν καὶ φυλάσσειν» (Γεν. β΄ 15). Η εργασία, λοιπόν, τού Παραδείσου αποτελείεις τας ημέρες μας την καλλιέργεια τής Γης η οποία είναι κατά βάσιν ὁ πρωτογενής τομέας και ο βασικότατος διά την επιβίωσιν τής ανθρωπότητος επι τής Γης και εντολή παρά τω Κυρίω.

Αυτά, βέβαια, κανένας ‘’λογικός’’ -κατά την σημερινήν παραλογικήν εποχήν- άνθρωπος δεν τα παίρνει επί τις σοβαροίς διότι η λογική έχει εκφύγει και τα παράλογα και παρά φύσιν θεωρούνται πλέον λογικά και κατά φύσιν.

Κατ’ αυτόν τον τρόπον και εταιρίες με μοναδικόν σκοπόν τo μόνιμα αυξανόμενον κέρδος, και κατά συνέπεια τήν παράβασιν της εντολής του Θεού, καταστρέφουν την γεωργίαν και τήν κτηνοτροφίαν, μη φυλάσσοντες αυτάς, επικαλούμενοι την περιβόητην κλιματικήν ἀλλαγήν – και μη θέλοντες να εκμεταλλευτούν τας στέγας των οικιών μας όπου στέκουν ανεκμετάλλευτες – και με συνεργούς των τούς νόμους τού κράτους οι οποίοι δεν αποβλέπουν δια το συμφέρον τού λαού αλλά,διά τόν πλουτισμόν τών λίγων επί τών πολλών,με μόνους πληρωτές τού τιμήματος, τούς απλούς βιοπαλαιστές, οι οποίοι μετά νυχών και οδόντων αγωνίζονται διάνα ζήσουν τας οικογενείας των.

Εις την Μελέτην Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων με αριθμόν εγγράφου Oiko/11/2022-AA203 εις την σελίδαν 32εις το κεφάλαιον 3.1.2 Απασχολούμενον Προσωπικόν, γράφει η μελέτη ότι θα απασχολούνται ετησίως ΜΟΝΟΝ 2 άτομα διά την παροχήν υπηρεσιών φυλάξεως και συντηρήσεως τού χώρου.

Απορίας άξιο είναι εις την νέαν τεχνικήν έκθεσιν εις την τρίτην σελίδαν τα παρακάτω: Παράλληλα, είναι δέουσας σημασίας ἡεγκατάστασηέργων ΑΠΕ και αναπτυξιακών έργων τα οποία δύναται να συγκρατήσουν με τις θέσεις εργασίας που δημιουργούνται πληθυσμό στην περιοχή.

Τώρα ξαφνικά, δηλαδή,ευρέθησαν θέσεις εργασίας διά 400 περίπου κατοίκους, οι οποίες θα προσφέρουν ένα ετήσιο εισόδημα τουλάχιστον ύψους 3.840.000,00€; Τώρα τούς έπιασε ἡ συμπόνια προς τούς συνανθρώπους των και γίνονται τόσο γενναιόδωροι; Αδελφοί, ὁ Κύριός μας Ιησοῦς Χριστός είπε· «Ουδείς δύναται δυσί κυρίοις δουλεύειν· ή γαρ τόν ένα μισήσει και τόν έτερον αγαπήσει, ή ενός ανθέξεται και του ετέρου καταφρονήσει. Ου δύνασθε Θεώ δουλεύειν και μαμωνά.»(Ματθ. στ’ 24).

Αν μη τί άλλο, μόνον κοροϊδία φαίνεται να είναι αυτό που γράφουν και πράττουν!Ως φαίνεται, διά τον μαμωνάν δουλεύουν μάλλον παρά διά τον Χριστόν·και λυπούμαστε διά την έκπτωσίν των.

Ύβρις κατά του ανθρώπου και κατά του Θεού, όντες εικόνες Του, και ένδειξις μισανθρωπίας (μίσος κατά των ανθρώπων) είναι η αναφορά του φορέα του έργου εγκαταστάσεως Φ/Β σταθμού εις τον οικισμόν τής Λεκάνης εις την νέαν τεχνικήν έκθεσιν αυτού, όπου αναφέρει εις την τρίτην σελίδαν: Ο οικισμός τής Λεκάνης παρουσιάζει φθίνουσα πληθυσμιακή πορεία καθώς σύμφωνα με τήν υπογραφήν τού 2021 έχει 368 κατοίκους, από 485 κατοίκους που είχε το 2011.

Οπότε θα αναμένουν, αδελφοί μας, σαν τούς γύπες να καταφάγουν τήν περιουσίαν μας όταν θα μάς αναγκάσετε, με τήν θετικήν γνωμοδότησίν σας επι τού έργου, να ξεριζωθούμε έτι μία φορά απο τάς πατρογονικάς μας εστίας, καθώς το ίδιον έκαναν και οι Βούλγαροι εις την κατοχήν καταστρέφοντας οικισμούς, όπως Καλαθά, Αχλαδινήν και άλλους, κατακαίγοντας τάς οικίας.

Και αν πάμε και λίγο πιο πίσω θα δούμε την Γενοκτονίαν αυτών των Ποντίων, Θρακιωτών και Μικρασιατών από των Τούρκων. ΑΡΚΕΤΑ! Δεν θα δεχτούμε άλλη εξορία! Δεν δύνασθε εσείς να κρίνετε ποιο είναι το καλό διά την επιβίωσίν μας· δεν δύνασθε εσείς να αποφασίζετε που θα κατοικίσουμε· δεν σάς επιτρέπουμε να έρχεστε και να καταστρέφετε τον τόπον μας που με κόπο και με μόχθο οι πρόγονοί μας έχτισαν τα σπίτια μας, τα σχολεία μας, τα γήπεδά μας, τους δρόμους μας τους οποίους έχετε το θράσος να καταπατείτε για να μάς καταστρέψετε, τα χωράφια μας εις τα οποία ώρες ατελείωτες εργάζονταν οι παππούδες μας διά να επιβιώσουν από την παραμέληση του κράτους που ξέχασε τί είναι Δημοκρατία και επανάφερε την τυραννία με κουστούμια, καθώς και την Εκκλησίαν μας εις την οποίαν φυλάγονται τα κειμήλια γεμάτα μνήμες με πόνο από την πρότερη πατρίδα μας. Ας μην κοροϊδευόμαστε αν τοποθετηθούν τα φωτοβολταϊκά, αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση διά τον τόπον μας.

Αν θέλετε όντως να μάς βοηθήσετε, ελάτε! Με χαρά θα συνεργαστούμε και θα σάς προτείνουμε έργα τα οποία θα βοηθήσουν την τοπική μας κοινωνία και τα περίχωρά της,οικονομικά και με κάθε άλλο τρόπο και, μην επιτρέψετε σε καμίαν περίπτωσιν την εγκατάστασιν αυτού του σταθμού. Μη δουλεύειν τω μαμωνά αλλά, τω Θεώ.

 

Μετά βαθυτάτου σεβασμού διά το Εκκλησιαστικόν Συμβούλιον

Πρεσβύτερος

Δημήτριος Νταβῆς

Διαβάστε επίσης