Επιστολή Χρήστου Κελέση με αφορμή το τραγικό δυστύχημα με θύματα πρόσφυγες

 Επιστολή Χρήστου Κελέση με αφορμή το τραγικό δυστύχημα με θύματα πρόσφυγες

Μόλις πριν λίγες ημέρες διάβασα στα τοπικά sites ότι 10 πρόσφυγες κάηκαν ζωντανοί σε τροχαίο δυστύχημα .

Καλά πάθανε και κάηκαν ζωντανοί οι πρόσφυγες. Δεν γνωρίζω ούτε με νοιάζει αν υπήρχαν και μικρά παιδιά μέσα στο αυτοκίνητο. Τι ήθελαν και ήρθανε στην ωραία μα και φτωχή φιλόξενη Ελλάδα μας. Τι θέλουν και έρχονται στα ιερά και ευλογημένα μέρη μας , και χαλάνε την ησυχία μας ;

Τους ζητήσαμε να έρθουν εδώ ; Με ποιο δικαίωμα έρχονται και μπαίνουν λαθραία στον τόπο μας; Εδώ είναι Βαλκάνια δεν είναι παίξε γέλασε. Όσο έρχεστε εμείς θα σας κυνηγάμε με την αστυνομία μας( όπως κυνηγούσε κάποιους σαν εσάς ένα Σάββατο βράδυ πριν μερικά χρόνια στο Κοκκινόχωμα Καβάλας και είχε σαν αποτέλεσμα το αυτοκίνητο των προσφύγων να πέσει πάνω στο αυτοκίνητο γνωστής μου, που με τον σύζυγό της γυρνούσαν από ένα γάμο και είχε σαν αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο άντρας της και να μείνουν τρία παιδιά ορφανά)..

Ή όπως σκοτώθηκαν άλλοι 5 μετανάστες τον Ιούνιο στη Νέα Καρβάλη ανάμεσα τους τρία μικρά παιδια και 1 άτομο να μείνει ανάπηρο αφού για να ζήοει οι γιατροί υποχρεώθηκαν να του κόψουν το ένα χέρι.
Να γνωρίζετε ότι δεν θα σας αφήσουμε ούτε σπιθαμή γης να διαβείτε χωρίς την άδεια μας. Θα σας κυνηγάει η αστυνομία με οποιοδήποτε κόστος. Δεν ξέρετε ότι η χώρα μας είναι σε οικονομική κρίση, δεν βλέπετε ότι το εθνικό και πατριωτικό φρόνημα μας είναι στα ύψη;

Δεν βλέπετε ότι μαγαζιά κλείνουν, η ανεργία είναι στο 19% , οι νέοι μας( και όχι μόνο) φεύγουν στα ξένα για να εργαστούν αφήνοντας πίσω σπίτια και γονείς.
Εσείς γιατί δεν μένετε στην χώρα σας την Συρία να παλέψετε για την επιβίωση σας; όπως κάνουν τόσοι συμπατριώτες σας που μένουν και πολεμούν τους τζιχαντιστές,, τους Αμερικανούς (και τους συμμάχους τους),τους Σαουδάραβες τους Ρώσους, τους Τούρκους.
Ξέρω θα δικαιολογηθείτε ότι δεν έχετε πια σπίτια οι γονείς σας σκοτώθηκαν δεν έχετε που να εργαστείτε δεν μπορείτε δηλαδή να επιβιώσετε και ότι έχετε πόλεμο.
Μα και εμείς έχουμε εδώ πόλεμο και τι πόλεμο ; Κάθε μέρα τα πληκτρολόγια παίρνουν φωτιά..

Στην τηλεόραση να δείτε τους Έλληνες να βλέπουν με μανία σαν υπνωτισμένοι το Nomads , το Next top model, ή το Sarvivor. Εκεί να δεις επιβίωση. Όχι σαν την δικιά σας. Ξέρετε πόσες χιλιάδες κάνουν αιτήσεις για να διαγωνιστούν σε αυτά τα ριάλιτι; Γνωρίζετε ότι 80.000 κορίτσια θέλουν να κάνουν καριέρα στο μόντελινγκ ; Νεαρές κοπέλες σχεδόν ημίγυμνες θέλουν με οποιοδήποτε κόστος να γίνουν μοντέλα , και όχι επιστήμονες, υπάλληλοι ή ακόμη και εργάτριες.
Γι αυτό σας λέω τι θέλετε και έρχεστε στα μέρη μας και μας χαλάτε την αποχαύνωση μας.

Καλά είστε εκεί με τον (εμφύλιο) πόλεμο σας. Σιγά το πράγμα που σκοτώθηκαν 450.000 χιλιάδες συμπατριώτες σας, και εκατομμύρια εκτοπίσθηκαν.Εντάξει δεν έχετε να φάτε, να πιείτε ,δεν έχετε σπίτια, γιατί σας τα ισοπέδωσαν με τους βομβαρδισμούς, έχετε όμως πετρέλαιο,και φυσικό αέριο σε αφθονία. Βρέ μπάς και γι αυτόν τον λόγο ξεκίνησαν τον πόλεμο οι Αμερικανοί ;

Μπα δεν το νομίζω, σιγά να μην γίνονται τέτοια πράγματα στην εποχή μας.Εγώ πάλι όμως σας ξαναρωτάω γιατί δεν μένετε εκεί στην βρωμοχώρα σας;

Εκεί στην πόλη Μαντάγια που λέτε ότι λιμοκτονούσαν οι κάτοικοι και ήταν αποκλεισμένοι από τον έξω κόσμο επί μήνες χωρίς νερό και φαγητό και πέθαιναν υποσιτισμένοι , σκελετωμένοι , και για να ζήσουν έτρωγαν γάτες , σκύλους μέχρι κατσαρίδες όσες είχαν απομείνει και αυτές,όπως και στην πόλη Χόμς.

Επίσης λέτε ότι σας βομβαρδίζουν τα νοσοκομεία τα σχολεία, ότι τάχα σκοτώνονται άμαχοι σε αεροπορικές επιδρομές.Ότι σας σκοτώνουν με χημικά όπλα. Αυτά είναι όλα ψέματα έτσι γράφουν οι απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων του Ξένιου Ζευς οι Ελληναράδες μας εδώ στο Facebook. Εσάς θα πιστέψω; είστε στα καλά σας; Επίσης στο Χαλέπι τι έγινε; Τίποτα δεν έγινε απλά το ισοπέδωσαν. Και ποιο ήταν το Χαλέπι μήπως;

Μια πόλη όπως τις άλλες ήταν. Εντάξει το 1922 υποδέχθηκε μαζί με κάποιες άλλες πόλεις της Συρίας 17.000 Έλληνες πρόσφυγες από την Μικρά Ασία, όπως και το 1939 υποδέχθηκε άλλους 12.000 Έλληνες μαζί με την Δαμασκό, που ήρθαν από το Σαντζάκειο της Αλεξανδρέττας.
Έ, τι να κάνω εγώ;

Εσείς δεν είστε όμως σαν τους προγόνους μου,πρέπει να μείνετε εκεί και να ζήσετε, ασχέτως αν σκοτώνονται καθημερινά δεκάδες άνθρωποι δίπλα σας, ενώ τζιχαντιστές βιάζουν τις γυναίκες και παίρνουν σκλάβες τις νεαρές κοπέλες και δεν έχετε τα στοιχειώδη για να επιβιώσετε.
Τους πρόγονους μας τους Έλληνες πρόσφυγες του 1922 οι Τούρκοι τους σκότωσαν τους σφαγίασαν πολλούς τους έκαψαν , βίασαν γυναίκες και τους ξερίζωσαν από την πατρογονική τους γη. Τι έπρεπε να κάνουν όλοι αυτοί ; να καθήσουν στα σπίτια τους και να σφαγιαστούν; Εγώ τι φταίω για όλα αυτά; Δηλαδή να μην έφευγαν οι γιαγιάδες μου από το Γκιολτζούκ της Καπαδοκίας το 1924 , ή οι παππούδες μου από τα Άκαλα -Ορτάκιοι Βουλγαρίας και από το Πασάκιοι της Κωνσταντινούπολης το 1922.
Το ξέρω θα μου θυμίσετε τους Έλληνες και Ευρωπαίους εθελοντές που με αυτοθυσία πριν 2-3 χρόνια βοηθούσαν στις ακτές των νησιών του Αιγαίου τους εκατοντάδες εξαθλιώμενους πρόσφυγες να φτάσουν σώοι στην στεριά. Ενώ τις σοκαριστικές εικόνες με τα πνιγμένα μικρά παιδάκια φιλοξενούσαν όλα τα ελληνικά και ευρωπαϊκά κανάλια.
Και εδώ στο λιμάνι της Καβάλας κάθε Τετάρτη και Σάββατο βράδυ δεκάδες εθελοντές περίμεναν με την αγωνία στο κόκκινο αν μπορούν να εξυπηρετήσουν τους εκατοντάδες κάθε φορά πρόσφυγες που έφταναν με τα πλοία της γραμμής από Μυτιλήνη. Βλέπαμε άτομα χωρίς πόδια , χωρίς χέρια.

Μικρά παιδιά ξυπόλητα πεινασμένα, ντυμένα χειμώνα καιρό με καλοκαιρινά ρούχα όπως και έτσι ήταν πεινασμένοι και ντυμένοι οι γονείς τους καθώς και οι παππούδες και οι γιαγιάδες τους. Ενώ οι εθελοντές προσπαθούσαν να προσφέρουν λίγο γάλα για τα παιδάκια, σούπα και σάντουιτς για τους μεγάλους. Ρούχα, παπούτσια γίνονταν ανάρπαστα ιδιαίτερα τα μπουφάν. Και οι εθελοντές με πόνο καρδιάς προσπαθούσαν να εξυπηρετήσουν όλους αυτούς τους δυστυχισμένους ανθρώπους. Όλη αυτή η υλική βοήθεια ερχόταν με συμμετοχή σχολείων , συλλόγων απλού κόσμου ενώ η εκκλησία στο τέλος βοήθησε διακριτικά.
Μπορεί να σας βοήθησαν πρίν μερικά χρόνια αλλά πολλοί φαίνεται το έκαναν γιατί θα φεύγατε απο εδώ και θα πηγαίνατε στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη και ότι η Ελλάδα είναι το πέρασμα σας για αυτα τα εύρωστα οικονομικά κράτη. Επίσης γνωρίζω ότι δεν μπορείτε να πάτε σε χώρες που συνορέυτε γιατί είναι εχθρικές με εσάς για θρησκευτικούς ή πολιτικούς λόγους.
Αυτά όλα πια πέρασαν, οι Έλληνες ξεχνούν πολύ γρήγορα. Εδώ τα Καλάβρυτα και το Δίστομο μαρτυρικές πόλεις που οι Γερμανοί ναζιστές εκτέλεσαν όλο τον πληθυσμο και έκαψαν τις πόλεις, στις βουλευτικές εκλογές του 2012, τη ναζιστική Χρυσή Αυγή ψήφισαν 635 στα Καλάβρυτα και 335 στο Δίστομο.
Όπως είδατε οι Έλληνες ξεχνούν εύκολα . Ξέχασαν ότι οι παππούδες και οι γιαγιάδες τους ήταν πρόσφυγες, και ότι πολλοί κατέφυγαν στην Συρία για να σωθούν από το σπαθί του κεμαλικού στρατού το 1922.
ΜΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ Η ΑΙΤΙΑ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ EXOYN : ανεργία , χαμηλά εισοδήματα , χαμηλές συντάξεις , μεγάλο Φ.Π.Α , υψηλή φορολογία.,ΕΝΦΙΑ και ότι άλλο δυσκολεύει αυτή την εποχή τους Έλληνες.
ΥΣΤ. Κάπως έτσι υποδέχονταν εχθρικά πρίν 96 χρόνια οι ντόπιοι σε κάθε πόλη και χωριό τους  πρόσφυγες της Μικρής Ασίας ,της Ανατολικής Θράκης ,του Πόντου και της Κωνσταντινούπολης, χαρακτηρίζοντας τουρκόσπορους. Και για το αληθές ,,,,,   https://luben.tv/originals/55395

Ο ΛΑΟΣ ΠΟΥ  ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΝΗΜΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΕΛΛΟΝ

Χρήστος Κελέσης εγγονός προσφύγων

Διαβάστε επίσης