• 19 Απριλίου 2024,

Επιστολή διαμαρτυρίας αγανακτισμένου συμπολίτης μας για την κατάσταση στα διόδια της Μουσθένης

 Επιστολή διαμαρτυρίας αγανακτισμένου συμπολίτης μας για την κατάσταση στα διόδια της Μουσθένης

“ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε. ΚΙ ΑΥΤΗ Η ΣΕΚΙΟΥΡΙΤΙ ΤΗΣ”

Απόγευμα Κυριακής, επιστρέφω από Θεσσαλονίκη με το εγχειρισμένο βρέφος μου στο αυτοκίνητο. Περίπου 5 χλμ πριν τα διόδια της Μουσθένης συναντούμε ασφυκτικό μποτιλιάρισμα. Το μυαλό μας πήγε σε κάποιο ατύχημα. Ευτυχώς δεν συνέβη κάτι τέτοιο. Πλησιάζοντας τα διόδια με “βήμα σημειωτόν” διαπιστώνουμε ότι λόγω έργων λειτουργεί μόνο ένα (1) ταμείο, το ακραίο δεξιά.

Όσο περιμένουμε στην τεράστια ουρά, τηλεφωνούμε στο 100 να αναφέρουμε ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στο σημείο. Σε πιθανό ατύχημα, κανένα όχημα έκτακτης ανάγκης δεν έχει πρόσβαση! Η απάντηση της Αστυνομίας ήταν “πρόκειται για ιδιωτική επιχείρηση κύριε, δεν θα τους πούμε εμείς πως θα δουλέψουν τα διόδια”.
Ακολουθεί η στιχομυθία:
– Βρε παιδιά, ένα ασθενοφόρο να θέλει να περάσει δεν μπορεί! Γιατί δεν δίνετε εντολή να ανοίξουν τα διόδια να αποσυμφορηθεί το μποτιλιάρισμα;
– Κύριε, σας είπα, είναι ιδιωτική επιχείρηση δεν έχουμε αρμοδιότητα!
– Γιατί δεν επικαλείσθε θέμα ασφάλειας, ώστε να λυθεί το πρόβλημα;
– Εντάξει, εντάξει κύριε μου θα ενημερώσω.

Φυσικά μετά από πολλά λεπτά αναμονής στην ουρά δεν έγινε τίποτε απολύτως. (Σημειωτέον, ότι με όλη αυτή την αναμονή και την αναστάτωση το άρρωστο βρέφος να έχει πλαντάξει στο κλάμμα) Φτάνοντας στο μοναδικό εν λειτουργία ταμείο, βλέπουμε στο σημείο δεκάδες αστυνομικούς να είναι διάσπαρτοι γύρω από τα διόδια. Οι οδηγοί να κορνάρουν ασταμάτητα, να διαμαρτύρονται για την ταλαιπωρία, η Εγνατία ΑΕ να κάνει κανονικά τις εισπράξεις της, και οι αστυνομικοί να περιφρουρούν αυτό το μπάχαλο, μην τυχόν και υπάρξει κάποιος παραβάτης που δεν πληρώνει.

Σταμάτησα στο σημείο, ζήτησα το λόγο από τους αστυνομικούς, παραπέμποντάς με στον αξιωματικό που ήταν παρών. Μάλιστα, διαπληκτίστηκα έντονα μαζί τους! Ο λόγος;
Η απάντησή τους ήταν και πάλι η ίδια: “Είναι ιδιωτική επιχείρηση κύριε, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι!”
– Κι εδώ τι δουλειά κάνετε ρε παιδιά; Φυλάτε μια ιδιωτική επιχείρηση;
– Σας παρακαλώ κύριε, πηγαίνετε και προσέχετε τα λόγια σας.
– Σε περίπτωση που χρειαστεί να περάσει ένα ασθενοφόρο, τι θα γίνει ρε παιδιά; Από που θα περάσει;
– Αν χρειαστεί, τότε θα δούμε τι θα κάνουμε κύριε.

Φώναξα, έβρισα, έχασα τα λόγια μου. Σύνηθες φαινόμενο.

Στην Ελλάδα του 2019 μια ιδιωτική επιχείρηση σαν την ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΕ έχει δικαίωμα να κάνει τη δουλειά της όπως αυτή νομίζει, ακόμη κι αν διακυβέβεται η ασφάλεια των χιλιάδων αυτοκινήτων και πολιτών που την ακριβοπληρώνουν καθημερινά. Κι όλα αυτά με την υποστήριξη της Ελληνικής Αστυνομίας, την οποία επίσης πληρώνουμε όλοι μας.

Αυτή είναι η ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε.

Έρχεται και στην πόλη μας.

Υ.Γ. Η απόδειξη πληρωμής των διοδίων, αναγράφει “ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΣ ΤΑΞΙΔΙ”

Τα στοιχεία μου είναι στη διάθεση της ΠΡΩΙΝΗΣ.

Διαβάστε επίσης