Επιστολή στον Θ. Μαρκόπουλο για τα μέτρα απονιτροποίησης

 Επιστολή στον Θ. Μαρκόπουλο για τα μέτρα απονιτροποίησης

Η Δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα συνεχίζει να ασχολείται με τα θέματα της ΔΕΥΑΚ, δίνοντας όπως είναι φυσικό προτεραιότητα στο πρόβλημα νιτρικών στο νερό της ύδρευσης του Ζυγού και άλλων περιοχών του πρώην Δήμου Φιλίππων.

Σε συνέχεια πρώτης σύσκεψης που έγινε στην δημοτική επιχείρηση πριν τον 15Αυγουστο η Δήμαρχος είχε ήδη συνεργασία με τον περιφερειακό σύμβουλο Σωτήρη Παπαδόπουλο. Με επιστολή της στον Αντιπεριφερειάρχη θα του υπενθυμίσει την υποχρέωση να ασχοληθεί και η Περιφέρεια ΑΜΘ με τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν ώστε να γίνει επιτέλους κάτι για την απονιτροποίηση του νερού. Πιθανότερο είναι να αναζητηθεί ευρωπαϊκό πρόγραμμα μέσω του οποίου θα επιδιωχθεί να αναλάβει δράση η Περιφέρεια, η οποία έχει αρμοδιότητα στο όλο πρόβλημα.

Ταυτόχρονα η ΔΕΥΑΚ θα ζητήσει να εφαρμοστεί η ισχύουσα νομοθεσία, σύμφωνα με την οποία απαγορεύεται οποιαδήποτε αγροτική δραστηριότητα σε απόσταση 500 μέτρων από εγκαταστάσεις αντλιοστασίων και γεωτρήσεων. Στο διάλογο που θα αναπτυχθεί έως τη λήψη συγκεκριμένων αποφάσεων, θα κληθούν να λάβουν μέρος και οι αγρότες της περιοχής.

Διαβάστε επίσης