• 26 Απριλίου 2024,

Περισσότερες εργασίες από τον Σεπτέμβρη

 Περισσότερες εργασίες από τον Σεπτέμβρη

Ιστοσελίδες των Αθηνών πρόβαλαν χθες και προχθές τα σχέδια ανακαίνισης αεροδρομίων, που από τον περασμένο Απρίλιο, ανήκουν στην εταιρία Fraport.

Τα κείμενα με πηγή κατά πάσα πιθανότητα την ίδια τη Fraport, αναφέρονται σε κάθε αεροδρόμιο αναλυτικά. Οι εργασίες παντού αρχίζουν τον Σεπτέμβρη, δηλαδή με το τέλος της τουριστικής περιόδου.

Για την Καβάλα αναφέρονταν στα ίδια κείμενα, αξιοποίηση αχρησιμοποίητης έκτασης 500 τ.μ., στον ημιόροφο του κτηρίου του αεροδρομίου «Μέγας Αλέξανδρος», με στόχο την κατασκευή καταστημάτων, χώρο λιανικής πώλησης, μαζικής εστίασης κ.λ.π.

Αναφέρονταν επίσης επέκταση του αεροσταθμού κατά 5000 τ.μ.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες ο χώρος που θ΄ αξιοποιηθεί είναι ημιτελής, που βρίσκεται – όπως λέμε χαρακτηριστικά – στα τούβλα. Είναι υπό μελέτη το τι θα γίνει εκεί. Πιθανότατα ένα εστιατόριο, αλλά υπάρχουν κι άλλες σκέψεις. Πρόκειται για έναν μεγάλο χώρο, με θέα τον αεροδιάδρομο, που δεν έχει αξιοποιηθεί μέχρι τώρα.

Ο αεροσταθμός θα επεκταθεί, αλλά αυτό που αναφέρεται στις αναρτήσεις «5.000 τ.μ.», είναι μεγάλο νούμερο. Θα επεκταθούν οι αίθουσες αναχωρήσεων, θα γίνουν διάφορες αλλαγές, με κυριότερη τη θέση τζέκ ιν που θ΄ αλλάξει κι αυτή. Όλες οι εργασίες στα περιφερειακά αεροδρόμια, όπως και σ΄ αυτό της Καβάλας θ΄ αρχίσουν το 2ο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου, από την εταιρία Ιντρακάτ.

Αυτή την περίοδο, παράλληλα με την λειτουργία του αεροδρομίου σε περίοδο τουριστικής κίνησης, αυξημένης σε σχέση με πέρσι, γίνονται διάφορες αλλαγές και βελτιώσεις, ειδικότερα αυτές τις ημέρες συμπληρώνεται ο εσωτερικός κι εξωτερικός φωτισμός.

Αυτό που όλοι περιμένουν είναι το τι πτήσεις θα υπάρχουν τη χειμερινή περίοδο στο αεροδρόμιο. Η Ολυμπιακή έχει ανακοινώσει δέκα πτήσεις τη χειμερινή περίοδο, νούμερο μικρό. Υπάρχει κρυφή ελπίδα ότι μπορεί ν΄ αυξηθούν και να γίνουνε δώδεκα, όσες ήταν και πέρσι το χειμώνα.

Διαβάστε επίσης