• 6 Μαΐου 2024,

Άτυχη Αγγλίδα τουρίστρια

 Άτυχη Αγγλίδα τουρίστρια

Αργά το βράδυ της Τετάρτης ανακοινώθηκε από το λιμεναρχείο Καβάλας, τραγικό περιστατικό που έγινε νωρίτερα την ίδια ημέρα στην θαλάσσια περιοχή Σκάλας Πρίνου.

Πρόκειται για μία 46χρονη Εγγλέζα που μαζί με την οικογένειά της έκανε διακοπές στη Θάσο. Το μεσημέρι της Τετάρτης η παρέα της, βρέθηκε στη Σκάλα του Πρίνου, προκειμένου να κάνει κατάδυση. Η 46χρονη γυναίκα μόλις έβαλε την καταδυτική στολή και μπήκε στο νερό, πριν αρχίσει κατάδυση, αισθάνθηκε αδιαθεσία. Έβγαλε την καταδυτική στολή και επανήλθε στη βάρκα, όπου έχασε τις αισθήσεις της. Μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Πρίνου, όπου απλά διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Το παράδοξο της υπόθεσης είναι ότι οι ανυποψίαστοι φίλοι και συγγενείς της ήταν στην διαδικασία της κατάδυσης κανονικά, χωρίς φυσικά να γνωρίζουν τι συνέβαινε στη βάρκα.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο. Παραγγέλθηκε νεκροψία – νεκροτομή.

Η ανακοίνωση αναφέρει τα ακόλουθα:

«Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες προχθές η Λιμενική Αρχή Θάσου, από το Λιμενικό Φυλάκιο Πρίνου, ότι 46χρονη αλλοδαπή απώλεσε τις αισθήσεις της, ενώ μεταφέρονταν από καταδυτική λέμβο από τη θαλάσσια περιοχή Σκάλας Πρίνου στο λιμένα Πρίνου ν. Θάσου. Στη συνέχεια, η ανωτέρω διεκομίσθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας  Πρίνου όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Διενεργείται προανάκριση από το Α’ Λιμενικό Τμήμα Θάσου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας, ενώ παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας- νεκροτομής».

Διαβάστε επίσης