Παραμένουν τα προβλήματα στον «Νικητή»- πρόστιμο στο κυλικείο του πλοίου Feri205

 Παραμένουν τα προβλήματα στον «Νικητή»- πρόστιμο στο κυλικείο του πλοίου  Feri205

Και χθες ήταν εκτός δρομολογίων στη γραμμή του Πρίνου το φέρι μποτ «Νικητής». Το πλήρωμα του πλοίου δηλώνει ότι του οφείλονται χρήματα. Διαψεύδει ο πλοιοκτήτης. Δεν υπήρξε εξέλιξη για τη μεταφορική του δυνατότητα που είναι πάντα περιορισμένη.

Σα να μην έφθαναν όλα αυτά τα προβλήματα χθες η Διεύθυνση Ανάπτυξης της Π.Ε. Καβάλας επέβαλε πρόστιμο 2.000 ευρώ για τις τιμές των καφέδων που πουλά το κυλικείο του «Νικητή».

Στον εισαγγελέα η επίσχεση εργασίας

Το λιμεναρχείο Καβάλας ασχολήθηκε και χθες από το πρωί μέχρι το μεσημέρι, με την επίσχεση εργασίας που μέχρι το μεσημέρι συνέχιζε το προσωπικό που εργάζεται στο φέρι μπωτ «Νικητής», πλήρωμα επτά περίπου ατόμων. Κάποιοι από τους εργαζόμενους ισχυρίζονταν ότι είχαν στο μεταξύ πληρωθεί, άλλοι ήθελαν ν΄ αποχωρήσουν από το πλοίο.

Το πλοίο «Νικητής» είχε αγκυροβολήσει στο κεντρικό λιμάνι, στο σημείο που εξυπηρετούνται τα κρουαζιερόπλοια, προκειμένου να παραμείνει εκεί όσο χρειάζεται, χωρίς να ενοχλεί την υπόλοιπη κίνηση.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες μέλη του πληρώματος επικοινώνησαν με το Λιμεναρχείο, μεταφέροντας κάθε ένας τις δικές του απόψεις, ενώ με εξώδικο ο πλοιοκτήτης την προηγούμενη ημέρα διέψευσε τους ισχυρισμούς, ότι οφείλει στο πλήρωμα χρήματα, δηλώνοντας ότι τους έχει πληρώσει κανονικά.

Το Λιμεναρχείο Καβάλας, όπως προβλέπεται σχημάτισε δικογραφία για την επίσχεση εργασίας την οποία επρόκειτο να αποστείλει, στην εισαγγελία, η οποία θ΄ αποφασίσει για την τύχη της υπόθεσης. Το προσωπικό που ξεκίνησε επίσχεση εργασίας την Τετάρτη, ισχυρίστηκε ότι τους οφείλονταν διάφορα ποσά από την έναρξη των δρομολογίων του πλοίου. Από την άλλη πλευρά ο πλοιοκτήτης ισχυρίζονταν και επέμενε ότι τους έχει κανονικά πληρωμένους.

Εκπρόσωπος της ίδιας εταιρίας, ήταν και χθες στην Αθήνα, στο υπουργείο εμπορικής ναυτιλίας, όπου στόχο είχε ν΄ αλλάξει την απόφαση του υπουργείου, σύμφωνα με την οποία, από τις 15 Αυγούστου τα δρομολόγια του «Νικητή» γίνονται μόνο με έξι ή επτά επιβατικά αυτοκίνητα. Το Λιμεναρχείο Καβάλας ήταν σ΄ ετοιμότητα να προσαρμοστεί σε τυχόν νέα δεδομένα, αλλά στο μεταξύ η γραμμή του Πρίνου και χθες – τουλάχιστον μέχρι το μεσημέρι – εξυπηρετούνταν μόνο από δύο πλοία και πέντε δρομολόγια, τα γνωστά δύο πλοία – ένα της ΑΝΕΘ κι ένα της εταιρίας Μητσόπουλου.

Το Σαββατοκύριακο πριν από τον 15αύγουστο η κίνηση από την Κεραμωτή για το Λιμένα ήταν αυξημένη. Σύμφωνα με στοιχεία του Λιμεναρχείου Καβάλας, το Σάββατο 12 Αυγούστου, από την Κεραμωτή για το Λιμένα, ταξίδεψαν 10.000 επιβάτες και την Κυριακή 8.000 επιβάτες. Δηλαδή λίγο πριν το 15αύγουστο, η Θάσος ενισχύθηκε με 18.000 και πλέον επισκέπτες.

Αυτή τη στιγμή στη Θάσο παραμένει η κίνηση αυξημένη, βοηθούν άλλωστε κι οι καιρικές συνθήκες – και κακά τα ψέματα – η κίνηση από και προς το νησί, εξυπηρετείται κυρίως από τα δρομολόγια των φέρυ μπωτ, στη γραμμή της Κεραμωτής.

Πρόστιμο μετά από καταγγελία

Δημοσιοποιήθηκε χθες από την αρμόδια υπηρεσία της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, επιβολή προστίμου, στην επιχείρηση «Νικητής» με έδρα την Σαλαμίνα Αττικής. Ουσιαστικά πρόκειται για πρόστιμο μετά από καταγγελία επιβάτη για το κόστος πληρωμής προϊόντων από το κυλικείο του φέρι μπωτ «Νικητής».

Όπως αναφέρεται στην απόφαση της Διεύθυνσης Ανάπτυξης τμήμα Εμπορίου και Τουρισμού της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, στην επιχείρηση επιβάλλεται πρόστιμο 2.000 ευρώ.

Κατά παράβαση των κανόνων το κυλικείο του συγκεκριμένου πλοίου στις 26 Ιουνίου, διέθεσε σε καταγγέλλοντα επιβάτη, ο οποίος προσκόμισε στην υπηρεσία και την απόδειξη πληρωμής, δύο καφέδες τύπου φραπέ, στην τιμή των 4 ευρώ, αντί 2,60, ως όφειλε, λόγω καθορισμού ανώτατων τιμών πώλησης στον εν λόγω χώρο. Το πρόστιμο γι΄ αυτήν την παράβαση είναι 1000 ευρώ. Η δεύτερη παράβαση αφορά ότι, επί του παραστατικού πώλησης του προϊόντος δεν υπήρχε η επωνυμία του είδους όπως ήταν υποχρεωμένη η επιχείρηση, παρά μόνο καφές, πράγμα που μεταξύ των άλλων, παρεμποδίζει τον έλεγχο της διαφοράς χρέωσης και της τιμής καθορισμού, πρόστιμο 1000 ευρώ.

Η απόφαση επιβολής προστίμου υπόκειται σ΄ ενδικοφανή προσφυγή ενώπιον του γενικού γραμματέα της Αποκεντρωμένης εντός 30 ημερών από την ημερομηνία κοινοποίησής της.

Διαβάστε επίσης