• 18 Ιουνίου 2024,
cialis Online φαρμακείο Farmakeio Trikala με τις καλύτερες τιμές στην Ελλάδα. keybank login

Επιστροφή 200.000 ευρώ ζητά από τον Δήμο Καβάλας η Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας ΑΜΘ

 Επιστροφή 200.000 ευρώ ζητά από τον Δήμο Καβάλας η Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας ΑΜΘ

Ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης Χρήστος Μέτιος υπέγραψε χθες απόφαση δημοσιονομικής διόρθωσης, σύμφωνα με την οποία ο Δήμος Καβάλας πρέπει να επιστρέψει στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. της ΑΜΘ ποσό 200.000 ευρώ! Τα χρήματα αυτά αφορούν το έργο του ΕΣΠΑ στο 4ο Γυμνάσιο- Πειραματικό Γυμνάσιο Καβάλας. Θυμίζουμε ότι στο έργο έγινε έλεγχος, ο οποίος διαπίστωσε διάφορα προβλήματα. Εξ αιτίας αυτών ο Δήμος Καβάλας ζήτησε από τον ανάδοχο να επιστρέψει ανάλογο ποσό. Ο ανάδοχος προσέφυγε με αίτηση θεραπείας στην Αποκεντρωμένη, η αίτηση του φέρεται να έγινε δεκτή. Τώρα ο Δήμος Καβάλας κινδυνεύει να επιβαρυνθεί αυτός τα χρήματα αφού η χθεσινή απόφαση δεν είναι καθόλου απλή. Στα σχετικά της έγγραφα μνημονεύονται η ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ (Σεπτέμβρης του 2011), έκθεση που συντάχθηκε μετά από έλεγχο του έργου (Νοέμβρης του 2014).

Η χθεσινή απόφαση του κ. Μέτιου φαίνεται αρκετά αυστηρή, προβλέπει διαδικασία αμφισβήτησης της και καταλήγει: «Η απόφαση αυτή αποτελεί νόμιμο τίτλο βεβαίωσης του χρέους και είναι αμέσως εκτελεστή. Η επιστροφή του ποσού πρέπει να γίνει εντός δέκα πέντε (15) ημερολογιακών ημερών από την κοινοποίηση της παρούσας σε οποιαδήποτε ΔΟΥ στα έσοδα του Κρατικού Προϋπολογισμού, αλλιώς το χρέος θα βεβαιωθεί στην αρμόδια ΔΟΥ και θα επιδιωχθεί η είσπραξη του με βάση τις διατάξεις του Κώδικα Εισπράξεως Δημοσίων Εσόδων . H παρούσα απόφαση προσβάλλεται με ένδικα μέσα εντός 60 ημερών από της κοινοποιήσεώς της, σύμφωνα με το άρθρο 80 του Ν.4129/2013».

Στην ίδια απόφαση αναφέρεται ότι το συνολικό ποσό της δημοσιονομικής διόρθωσης ανέρχεται σε 200.665,93 € και αφορά στις δαπάνες που κρίθηκαν οριστικά ως μη επιλέξιμες για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα μετά από τη διενέργεια επαλήθευσης. Η δημοσιονομική διόρθωση του παραπάνω ποσού απαιτείται λόγω παραβίασης του άρθρου 52 του ν. 3669/08 «Επιμετρήσεις» που διαπιστώθηκε κατά την διάρκεια της επιτόπιας επαλήθευσης και οδήγησε σε σύσταση για διενέργεια διαχειριστικού ελέγχου από τον δικαιούχο.

Διαβάστε επίσης