Υπουργείο Παιδείας: Άρση της μάσκας σε εκπαιδευτικές δομές – Εξαιρούνται οι εξετάσεις

 Υπουργείο Παιδείας: Άρση της μάσκας σε εκπαιδευτικές δομές – Εξαιρούνται οι εξετάσεις

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, κατόπιν εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κοροναϊού COVID-19, ανακοινώνει την άρση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε σχολεία, IEK, Πανεπιστήμια και κάθε εκπαιδευτική δομή, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, από την Τετάρτη 1η Ιουνίου 2022.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση και είχε ήδη γίνει γνωστό, εξαιρείται η παρουσία σε πάσης φύσεως εξετάσεις (ενδοσχολικές/προαγωγικές, Πανελλήνιες, πανεπιστημιακές, ξένων γλωσσών κτλ.), καθώς «τόσο οι υποψήφιοι, όσο και οι επιβλέποντες υποχρεούνται στη χρήση μάσκας εντός της αίθουσας διενέργειας των εξετάσεων».

Το υπουργείο Παιδείας σημειώνει πως συνεχίζει να παροτρύνει τους γονείς μαθητών 5 ετών και άνω «να εμβολιάσουν τα παιδιά τους, να αξιοποιήσουν το ισχυρό αυτό όπλο της επιστήμης απέναντι στην COVID-19». Και εύχεται καλή ολοκλήρωση της σχολικής και ακαδημαϊκής χρονιάς, καλή επιτυχία σε όλες και όλους τους υποψηφίους εξετάσεων, ενώ ευχαριστεί τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας για την εξαιρετική συνεργασία.

Όλοι οι χώροι όπου βγαίνει η μάσκα

Σημειώνεται πως, πριν από μία εβδομάδα, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ανακοίνωσε το τέλος στη χρήση της μάσκας μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου στους περισσότερους εσωτερικούς χώρους. Από τις 15 Σεπτεμβρίου, ωστόσο, το μέτρο θα επανεξεταστεί.

  • Η μάσκα θα είναι προαιρετική για όλους τους κλειστούς χώρους του εμπορίου, αλλά και για τα μέσα μεταφοράς που έχουν αριθμημένες θέσεις. Η άρση του μέτρου αφορά και στους εργαζόμενους σε αυτούς τους χώρους.
  • Η μάσκα παραμένει στα ΜΜΜ των αστικών συγκοινωνιών (μετρό, λεωφορείο, ΗΣΑΠ).
  • Υποχρεωτική θα είναι, επίσης, και στα νοσοκομεία και τις υπόλοιπες δομές Υγείας, όπως τα γηροκομεία.

πηγή: in.gr

Διαβάστε επίσης