• 20 Μαΐου 2024,

Επιτυγχάνεται ο στόχος! Στο 50% του 2019 η τουριστική κίνηση στη Θάσο

 Επιτυγχάνεται ο στόχος! Στο 50% του 2019 η τουριστική κίνηση στη Θάσο

Αυξημένη ήταν το τριήμερο Παρασκευή έως Κυριακή η κίνηση για τη Θάσο ειδικά από το λιμάνι της Κεραμωτής.

Οι επαγγελματίες του τουρισμού στο νησί δηλώνουν -οι περισσότεροι- την ικανοποίηση τους καθώς όπως ισχυρίζονται επιτυγχάνεται ο γνωστός στόχος δηλαδή η κίνηση φθάνει -ως τώρα- στο 50% αυτής του Καλοκαιριού του 2019.

Υπάρχει φυσικά ο μήνας Αύγουστος που όλοι περιμένουν στη Θάσο ακόμη περισσότερο κόσμο. Οι πρόσφατες αφίξεις αφορούν κι άλλους Ρουμάνους αλλά και πολλούς Έλληνες. Έπονται επισκέπτες από τη Σερβία, τη Βουλγαρία, τη Μολδαβία αλλά και την Ουκρανία.

Το ίδιο διάστημα και ενώ η τουριστική κίνηση είναι συνεχώς αυξανόμενη στη Θάσο, τα κρούσματα κορωνοϊού είναι λίγα. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ κι από την 1η Ιουλίου έως το Σάββατο 24 Ιουλίου έχουν ανακοινωθεί μόνο 4. Μεγάλη εντύπωση προκαλούν οι Ρουμάνοι που φέτος επιλέγουν για τις διακοπές τους τη Θάσο όσο ποτέ στο παρελθόν.

Και φέτος ο τουρισμός στη Θάσο αφορά οικογένειες που φθάνουν στην περιοχή με το αυτοκίνητο τους. Είτε από χώρες της Βαλκανικής, είτε από διάφορα σημεία της Βόρειας Ελλάδας. Οι αφίξεις τουριστών μέσω πτήσεων τσάρτερ συνεχίζουν να παρουσιάζουν υστέρηση. Παρόλα γενικά η τουριστική κίνηση είναι άκρως ικανοποιητική.

Διαβάστε επίσης