Έρχεται 25η Μαρτίου με παρέλαση , Παπαφλέσσα , μπακαλιάρο και μπόλικη σκορδαλιά !

 Έρχεται 25η Μαρτίου  με παρέλαση , Παπαφλέσσα , μπακαλιάρο και μπόλικη σκορδαλιά !

Η εβδομάδα που μόλις ξεκίνησε θα μας οδηγήσει στο τριήμερο της 25ης του Μάρτη την οποία θα γιορτάσουμε παραδοσιακά με μπακαλιάρο και μπόλικη σκορδαλιά !

Τα προεόρτια ξεκινάνε με την προβολή της κλασικής επετειακής ταινίας Παπαφλέσσας που σίγουρα κάποιο κανάλι θα θυμηθεί και θα προβάλει ενώ ανήμερα της επετείου κατεβαίνουμε παραλία για την παρέλαση.

Σκαρπίνι κουστούμι και παραλία.

Αμέσως μετά καφέ και φινάλε σε κάποια ταβέρνα εντός ή εκτός πόλης για τον παραδοσιακό μπακαλιάρο με την σκορδαλιά φτιαγμένη απο καρύδι.

Ο μπακαλιάρος ο κατεψυγμένος που σερβίρεται την μέρα αυτή με το ωραίο το κουρκούτι πρώτα σφάζεται στην μέση και μετά πέφτει το λεμόνι.

Ποτέ το λεμόνι πάνω στο κουρκούτι.

Όσοι το κάνετε είναι μαχαιριά στην πλάτη.

Το λεμόνι μακριά απο μπακαλιάρο και κουτσουμούρα τηγανιτή.

 

Μέχρι και τους 19 βαθμούς θα φτάσει η θερμοκρασία την εβδομάδα αυτή.

Θα υπάρχει μία αστάθεια , συνηθισμένη για την δημοφιλέστερη εποχή του χρόνου ,η οποία δεν θα μας δημιουργήσει προβλήματα γιατί θα είναι παροδική.

Ο χειμώνας τελείωσε και είμαστε όλοι πανέτοιμοι για την πρώτη ημέρα της άνοιξης.

21 Μαρτίου φοράμε τα μεταξωτά και περιμένουμε να φυσήξει.

 

Πίσω από την τραγωδία στη Νέα Ζηλανδία δεν βρίσκεται μόνο ένα άτομο που είχε κάψει τον εγκέφαλο του στο δημοφιλές παιχνίδι fortnite αλλά ένα άτομο το οποίο είχε σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα με τάσεις σχιζοφρένειας.

Ένα παιχνίδι από μόνο του δεν μπορεί να κάνει την ζημιά.

Απλά το βίαιο αυτό παιχνίδι ήρθε και “έκατσε” πάνω στην καμένη φλάτζα του εγκεφάλου του τύπου που πήρε το αυτόματο στα χέρια και έκανε αναπαράσταση την απόβαση της Νορμανδίας.

Ότι σάλευε μέσα στα τζαμιά το πυροβολούσε.

Σε αυτές τις περιπτώσεις σοβαρών ψυχικών διαταραχών αυτά τα παιχνίδια βίας έχω την εντύπωση οτι δίνουν την χαριστική βολή.

Απο την άλλη έχουν δίκιο όλοι αυτοί οι ψυχολόγοι που με αφορμή αυτό το τραγικό περιστατικό βγαίνουν και μιλάνε για τον εθισμό που προκαλούν αυτά τα παιχνίδια στα παιδιά τα οποία  εξοικειώνονται με την βία μέσα απο τις παραστάσεις που τους δίνουν αυτά τα παιχνίδια.

Είναι αλήθεια οτι μετά απο αυτό το τρομακρατικό χτύπημα η επιστροφή στην κανονικότητα για τους κατοίκους της Νέας Ζηλανδίας θα καθυστερήσει αρκετά αφού μιλάμε για μία χωρα που σε όλη αυτή την αλυσία των τρομοκρατικών χτυπημάτων δεν συμμετείχε πουθενά.

Δεν είχανε πάρει μυρουδιά οι άνθρωποι γιατί ζούνε σε μία χώρα που μέχρι και χθες ήταν αρκετά φιλήσυχη.

 

Η Φαίη Σκορδά η παρουσιάστρια που τελευταία κάνει πολλές εξομολογήσεις για το θέμα της συντροφικότητας και της σχέσης καλύτερα να παίξει καμμιά παρτίδα σκάκι παρά να μπει σε αυτή την διαδικασία να κάνει σχέση.

Λίγοτερη σκέψη θα καταναλώσει στην διάρκεια μιας παρτίδας σκάκι απο την διαδικασία να γίνει ζευγάρι με κάποιον.

Όπως πρόσφατα δήλωσε για να εμπιστευτεί έναν άνδρα και να του δοθεί θα πρέπει να περάσει πολύ καιρός και να γίνουν πολλά δικαστήρια στο μυαλό της προκειμένου να ανάψει το πράσινο φως και να προχωρήσει.

Δεν έχει καταλάβει το κορίτσι μάλλον ότι η ζωή είναι μία και μάλιστα μικρή.

Οι διαδικασίες μέσα στις οποίες βάζει την κάθε ενδεχόμενη σχέση της είναι χρονοβόρες , πολύπλοκες, βαρετές και στο τέλος ξενέρωτες.

Για τον λόγο αυτό και τόσο καιρό μετά τον χωρισμό της είναι μόνη σαν το λεμόνι που λέει και μία παροιμία.

 

Με σύμμαχο λοιπόν τον καιρό είμαστε έτοιμοι να δώσουμε τις μάχες μας για άλλη μια εβδομάδα που θα τελειώσει με το τριήμερο της 25ης του Μάρτη.

Αυτά τα λίγα και για σήμερα. Να είστε καλά και να έχετε το νού σας.

με το 1 με το 2 μετο 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

Διαβάστε επίσης