μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

Άλλοτε λειτουργούν και φωτίζουν κι άλλοτε όχι. Ο φωτισμός στη βασική είσοδο έξοδο της Καβάλας από τον Άγιο Σίλα παρουσιάζει συχνά προβλήματα. Τα σκοτάδια ενοχλούν αλλά το πρόβλημα μοιάζει ακόμη μεγαλύτερο. Ανάμεσα στο Δήμο Καβάλας και την Π.Ε. Καβάλας υπάρχει διαφωνία για το ποιος έχει την αρμοδιότητα επίλυσης του προβλήματος. Σε ένα παρόμοιο θέμα, του φωτισμού στο δρόμο προς το Παληό, αρμόδιος αποδείχθηκε τελικά ο Δήμος Καβάλας. Άραγε αυτός πρέπει να φροντίσει και τα φώτα στον Άγιο Σίλα;

 

Με πολλούς νέους που γέμισαν ασφυκτικά το χώρο της καφετέριας του Εμπορικού Κέντρου έγινε χθες το πρωί θεματική εκδήλωση του υποψήφιου δημάρχου Βαγγέλη Παππά.

 


 

Οι εκδηλώσεις του προηγούμενου τριήμερου δεν ήταν πολλές. Γεγονός όχι συμπτωματικό. Προηγήθηκε μεγάλη σειρά εκδηλώσεων (κουραστικών είναι αλήθεια) στην πόλη και το νομό, οι οποίες άρχισαν με τις βασιλόπιτες του Γενάρη. Συνεχίστηκαν με τους χορούς. Τέλειωσαν με την ευκαιρία της Καθαράς Δευτέρας.

 

Από τις πρόσφατες εκδηλώσεις ξεχωρίζουμε δύο αφού και οι δύο έγιναν με λίγο ή πολύ λίγο κόσμο. Η πρώτη ήταν το μνημόσυνο του Σαββάτου στα Κοιμητήρια, η δεύτερη η ονοματοδοσία του δρόμου μπροστά από την Μητρόπολη. Και στις δύο εκδηλώσεις ήταν παρόντες όλοι σχεδόν οι επίσημοι. Ουσιαστικά οι υποψήφιοι των εκλογών. Ο κόσμος ειδικά το Σάββατο ήταν λιγοστός.

 

Για κάθε υποψήφιο έχει σημασία να επιλέγει να βρίσκεται σε γεγονότα με κόσμο. Όταν οι πολίτες είναι αλλού, τότε η παρουσία του κάθε υποψήφιου είναι απολύτως αποτυχημένη. Το που προτιμά να είναι ο κόσμος και γιατί αποφεύγει γεγονότα στα οποία υπό άλλες συνθήκες θα είχε «βροντερή» παρουσία, αυτό είναι μια άλλη ιστορία.

 

Ας δούμε τι έγινε χθες το πρωί στον λαϊκό αγώνα δρόμου που είχε αφετηρία τον Προφήτη Ηλία. Περισσότεροι από 400 άνθρωποι ήταν εκεί για να τρέξουν ή για να συμπαρασταθούν σε αυτούς που έτρεξαν. Από τους επισήμους κανείς. Από τους υποψηφίους σχεδόν κανείς.

 

Κι όμως αυτή η διοργάνωση σημείωσε μεγάλη επιτυχία. Είχε μαζική συμμετοχή, η οποία «ξεκούρασε» τους εθελοντές που την προετοίμασαν. Εθελοντές πραγματικοί, που δούλευαν εβδομάδες για να ετοιμάσουν τη διαδρομή τρεξίματος ή βαδίσματος στο όμορφο περιαστικό δάσος της Καβάλας.

 

Συνεχίζονται οι φήμες περί των αποτελεσμάτων των δημοσκοπήσεων. Προς το παρόν οι δημοσκοπήσεις γίνονται από τους υποψηφίους κι έχουν έναν στόχο. Να στηρίξουν αυτούς (τους υποψηφίους) και τον αγώνα τους. Αναπαράγονται προσεκτικά και ανεπίσημα ώστε κι οι υποστηρικτές των υποψηφίων να πεισθούν και να συνεχίσουν ακόμη πιο μεθοδικά το έργο τους. Σε αυτές τις εκλογές οι δημοσκοπήσεις που γίνονται είναι πολλές. Το συμπέρασμα προκύπτει εύκολα από τις μαρτυρίες όσων απαντούν στα τηλεφωνήματα που τους γίνονται. Συνήθως στο σπίτι.

 

Θα σημειώναμε κάτι ακόμη. Όποιος μαθαίνει για το αποτέλεσμα δημοσκόπησης, πριν αποφασίσει να την πιστέψει και να τη διαδώσει να ζητήσει να την δει. Οι δημοσκοπήσεις πρέπει να διαβάζονται , να μελετώνται. Αμέσως μετά όντως αρχίζεις να διαδίδεις όσα αυτές δείχνουν.

 

Η Λαϊκή Ενότητα (ΛΑ.Ε.) Καβάλας υποδέχεται την Τετάρτη στην πόλη μας (μεθαύριο) τον ευρωβουλευτή (της) Νίκο Χουντή. Έχει ετοιμάσει ένα «πλούσιο» πρόγραμμα επαφών και συναντήσεων, συμπεριλαμβανομένης συνέντευξης τύπου. Σύμφωνα με πρόσφατες πληροφορίες, η ΛΑ.Ε. Καβάλας οριστικοποίησε τη μη συμμετοχή της στις δημοτικές εκλογές στο Δήμο Καβάλας ενώ δεν θα λάβει μέρος ούτε στις περιφερειακές εκλογές της ΑΜΘ. Ήθελαν αλλά δεν μπορούσαν. Κατά συνέπεια περιμένει τις εθνικές εκλογές όπου θα έχει τους προβλεπόμενους 6 υποψήφιους βουλευτές για το Νομό.

 

Αυτή η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν προσφέρονταν για φωτογραφίες. Εξ αυτού του λόγου ενώ αρκετοί Καβαλιώτες ήταν στην Ξάνθη την Παρασκευή το απόγευμα, σχεδόν κανείς δεν ανάρτησε φωτογραφία με τον Πρόεδρο. Ο κ. Μητσοτάκης έκανε μόνο την ομιλία κι αποχώρησε, άφησε απογοητευμένο το κοινό που όλο ήθελε μια φωτογραφία μαζί του.

 

Πριν από τον Κυριάκο Μητσοτάκη μίλησε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος. Απόδειξη της εμπιστοσύνης που του δείχνει τόσο η κεντρική διοίκηση του κόμματος όσο και ο ίδιος ο πρόεδρος. Το πρόγραμμα Μητσοτάκη από το πρωί της Παρασκευής ακολούθησε ο Μακάριος Λαζαρίδης. Συνάντηση με τον κ. Μητσοτάκη ζήτησε η Δήμαρχος ενώ με τον κ. Νέζη επεδίωξε να συναντηθεί ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ. Τελικά δεν έγινε καμία από τις συναντήσεις.

 

Από πολιτικής και προεκλογικής πλευράς κερδισμένος είναι φυσικά ο Χρήστος Μέτιος. Αν και όλα όσα έγιναν και τον αφορούν ήταν αναμενόμενα, κατάφερε να πάρει τα «στηρίγματα» που ήθελε. Αυτά θα γίνουν η βάση ώστε το προσεχές διάστημα να υπάρξουν κι άλλα καλά νέα από την πλευρά του. Ακούγεται ότι αυτήν την εβδομάδα ο κ. Μέτιος θα ασχοληθεί με τους υποψηφίους του στην Π.Ε. Καβάλας.

 

Οι δραστήριες γυναίκες της ΝΔ Καβάλας απουσίαζαν οι περισσότερες από την ομιλία Μητσοτάκη στην Ξάνθη. Για πολλούς και διάφορους λόγους. Κατόπιν τούτου η Βάσω Παπουτσή Μήττα «έπαιξε» χωρίς αντίπαλο. Αν αυτό έχει καθοριστική σημασία ή όχι, είναι κάτι που θα φανεί προσεχώς. Πάντως στη Ξάνθη για τον πρόεδρο δεν μπορούσαν να είναι και δεν ήταν ούτε η Μαίρη Χατζηκωνσταντίνου, ούτε η κ. Κώτση. Δεν είδαμε επίσης την Μαρίνα Φιλιππίδου.

 

Στο τοπικό κυβερνητικό «στρατόπεδο» υπάρχει ένταση των προεκλογικών κινήσεων. Αυτών που αφορούν τις τοπικές εκλογές. Οργανωμένη η προσπάθεια του Άρη Βέρρου, ο οποίος μετά πολλών υποψηφίων του ήταν το Σάββατο στην εκδήλωση- ημερίδα της Δημωφέλεια. Οι βουλευτές προσπαθούν να ετοιμάσουν επισκέψεις υπουργών. Ακούγονται τα ονόματα του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αραχωβίτη, της Υφυπουργού κ. Τελιγιορίδου και της Αναπληρώτριας Υπουργού Εξωτερικών κ. Αναγνωστοπούλου.

 

Όλο και συχνότερες οι παρουσίες του Γιάννη Χατζηκωνσταντίνου στις εκδηλώσεις του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ. Ο οικονομικός διευθυντής του Δήμου Καβάλας προέρχεται από το ΚΙΝΑΛ, συνεχίζει να είναι στενός φίλος του Γιάννη Ραγκούση. Τις πολιτικές απόψεις του οποίου αποδέχεται πλήρως. Έχουμε ξαναγράψει ότι εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ- Ραγκούση στην Καβάλα δεν είναι κάτι που το αποκλείουμε.

 

Από τις πιο πρόσφατες πληροφορίες- δηλώσεις και φήμες αντιλαμβανόμαστε ότι ο υποψήφιος δήμαρχος Κώστας Κουνάκος συνομιλεί για να συνεργαστεί μόνο με τον Μάκη Παπαδόπουλο. Το γεγονός έχει τη σημασία του αφού υπό αυτές τις συνθήκες, για τον κ. Κουνάκο η συμφωνία με  τον Μάκη Παπαδόπουλο είναι «μονόδρομος».

 

Τα ίδια πάνω κάτω ισχύουν και για τον Γιάννη Εριφυλλίδη. Τον θυμωμένο Γιάννη Εριφυλλίδη με τις αλλαγές που εσχάτως προέκυψαν στο Δημοτικό Ωδείο. Με ποιόν άλλον θα μπορούσε να συνεργαστεί εκτός από τον υποψήφιο Δήμαρχο Μάκη Παπαδόπουλο; Κατά συνέπεια οι τελικές αποφάσεις είναι του κ. Παπαδόπουλου.

 

Και κάτι ακόμη για τον Γιάννη Εριφυλλίδη. Την προηγούμενη Πέμπτη παραβρέθηκε σε εκδήλωση για το κυκλοφοριακό που οργάνωσε ο κ. Χρήστος Ποτόλιας. Ξαφνιάστηκαν οι κομμουνιστές που τον είδαν μεταξύ τους και φυσικά τον υποδέχθηκαν με χαρά.

 

Δεν θα παραβρεθεί στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας η πρόεδρος της Δημωφέλεια Αναστασία Ιωσηφίδου. Βρίσκεται ήδη στην Αθήνα, όπου αύριο θα παραλάβει το βραβείο για την ιστοσελίδα της επιχείρησης visit Kavala. Η κ. Ιωσηφίδου μιλά σήμερα για την τουριστική προβολή μέσω γαστρονομίας σε σχετική έκθεση που είναι σε εξέλιξη στην πρωτεύουσα.

 

Δημοσιεύματα στον Αθηναϊκό τύπο παρουσιάζουν τον Νίκο Ανδρουλάκη οριστικά υποψήφιο ευρωβουλευτή του Κινήματος Αλλάγης. Η είδηση ήταν γνωστή από καιρό στην Καβάλα. Όταν προ ημερών μας επισκέφθηκε, εκδήλωση του τοπικού ΚΙΝΑΛ, είχε εκμυστηρευτεί σε φίλους του την απόφαση του να μην εμπλακεί ως υποψήφιος στις εθνικές εκλογές.

 

Συνέντευξη τύπου δίνει το μεσημέρι στο γραφείο του ο διοικητής του Νοσοκομείου Τάσος Καρασαββόγλου. Η συνέντευξη τύπου αφορά (διαβάζουμε στην πρόσκληση): Τον ηλεκτρονικό φάκελο του ασθενή, τα ηλεκτρονικά ραντεβού στα εξωτερικά ιατρεία, τη νέα ιστοσελίδα του Νοσοκομείου και τις ηλεκτρονικές αιτήσεις πολιτών για χορήγηση βεβαιώσεων – πιστοποιητικών του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Επιτυχίες της Καβαλιώτικης ομάδας Μπριτζ

Ο Σάκης Δελιούσης έκανε γνωστή επιτυχία της ομάδας της Καβάλας στο πανελλήνιο πρωτάθλημα  Μπριτζ: Χριστίνα Σωτηρίου, Νίκος Τσιμπούρλας, Κωστής Κουλούσης, Σάκις Δελιούσης ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΕΛΛΑΔΟΣ στην κατηγορία 1 – 9 στο 53ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ελλάδος Μπριτζ “Γεώργιος Ράλλης” ως ομάδα ΜΑΓΚΑΦΙΝΗ. Συμπαίκτες μου, αγαπημένοι μου φίλοι συγχαρητήρια & σας ευχαριστώ γι’ αυτή την ομαδική νίκη, αυτή την τόσο μεγάλη επιτυχία! Ευχαριστούμε την Ανθούλα Μαγκαφίνη & τον Τάσο Μοναχό για την απόλυτα πετυχημένη συμμετοχή & την συμβολή τους στην Προκριματική φάση των αγώνων & όλοι μας τον Θωμά Περιφεγγή για την αμέριστη συμπαράσταση του. Μπράβο σας παιδιά!

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης