Έρχονται περισσότερα κρουαζιερόπλοια στην Καβάλα τα δύο επόμενα χρόνια

 Έρχονται περισσότερα κρουαζιερόπλοια στην Καβάλα τα δύο επόμενα χρόνια

Νωρίς χθες το πρωί έκανε εντυπωσιακή είσοδο στο λιμάνι της Καβάλας το μεγάλο κρουαζιερόπλοιο AIDA- Cara. Ενώ για χρόνια η πλοιοκτήτρια εταιρία του δεν περιλάμβανε στα λιμάνια των πλοίων της αυτό της πόλης μας, τα τελευταία χρόνια μας προτιμά. Χθες το πλοίο ήρθε δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και πιο μπροστά είχε έρθει άλλο πλοίο της ίδιας εταιρίας. Το AIDA- Cara έχει ήδη ανακοινώσει άφιξη στο λιμάνι της Καβάλας και για τον Οκτώβρη του 2020. Γενικά τα κρουαζιερόπλοια που αναμένονται στην Καβάλα τόσο το 2020 όσο και το 2021 θα είναι περισσότερα, μια ένδειξη ότι το πράγμα αλλάζει προς το καλύτερο. Φέτος οι αφίξεις ήταν 6 συνολικά. Για του χρόνου βέβαιες είναι 10 ενώ για το 2021 υπάρχουν βέβαιες αφίξεις από εταιρίες και πλοία που είχαν «ξεχάσει» για καιρό την Καβάλα. Όλα αυτά δείχνουν ότι οι ενέργειες του ΟΛΚ αποδίδουν ενώ ταυτόχρονα υπάρχουν πολλές πιθανότητες να «ανοίξει» εκ νέου ο προορισμός της Κωνσταντινούπολης. Το γεγονός φυσικά και ευνοεί το λιμάνι «Απόστολος Παύλος». Η μείωση στις αφίξεις στην Καβάλα έγινε με αφορμή τα γεγονότα στην Τουρκία, το γεγονός ότι οι περισσότερες εταιρίες «έκοψαν» τον συγκεκριμένο προορισμό για λόγους ασφαλείας.

Τις προηγούμενες ημέρες ήταν στην 55η γενική συνέλευση της Medcruise στην πόλη Αντίπ της Γαλλίας εκπρόσωπος του Οργανισμού (υπηρεσιακός παράγοντας). Οι πληροφορίες που έφερε επιστρέφοντας στην Καβάλα λέγεται ότι είναι θετικές. Αφορούν δε και τα δύο επόμενα έτη. Η δουλειά που έκανε ο ΟΛΚ στην κρουαζιέρα ήταν συστηματική. Φυσικά βοήθησε και η Δημωφέλεια. Είναι γνωστό ότι σε αυτές τις περιπτώσεις το αποτέλεσμα προκύπτει όχι άμεσα. Μετά από ένα ή δύο χρόνια. Αυτή η στιγμή μοιάζει να πλησιάζει για την Καβάλα.

Το AIDA- Cara ήρθε στην Καβάλα νωρίς το πρωί κι έφυγε το απόγευμα. Παρά τη βροχερή μέρα οι επιβάτες του κινήθηκαν στο κέντρο της πόλης αρκετά μαζικά. Το πλοίο μετέφερε περισσότερους από 1.000 επιβάτες ενώ το πλήρωμα ήταν 384 άτομα. Οι περισσότεροι κινήθηκαν στην πόλη, λίγοι έκαναν εκδρομές με 6 λεωφορεία που τους παρέλαβαν από το λιμάνι. Εκεί εφαρμόστηκαν φυσικά τα προβλεπόμενα αυξημένα μέτρα ασφαλείας. Η χθεσινή άφιξη ήταν η τελευταία του 2019. Για το 2020 τα κρουαζιερόπλοια (με τα έως τώρα στοιχεία) θα αρχίσουν να έρχονται από τις 17 Μάη έως τις 8 Νοέμβρη. Το χθεσινό ήρθε από το Βόλο κι είχε επόμενο προορισμό τη Μύκονο.

Διαβάστε επίσης