• 25 Απριλίου 2024,

Τοπικό Συμβούλιο: Πρώτη φορά δεν συμφώνησε σε άδεια παράτασης ωραρίου μουσικής σε κατάστημα

 Τοπικό Συμβούλιο: Πρώτη φορά δεν συμφώνησε σε άδεια παράτασης ωραρίου μουσικής σε κατάστημα

Απρόοπτη και απρόσμενη εξέλιξη παρουσίασε στη χθεσινή συνεδρίαση του τοπικού συμβουλίου Καβάλας θέμα τυπικό, που υπό άλλες συνθήκες θα εγκρίνονταν αμέσως. Ίσως και χωρίς πολλά λόγια. Με μια επί της ουσίας ομόφωνη απόφαση τα μέλη του συμβουλίου αρνήθηκαν να γνωμοδοτήσουν θετικά σε αίτημα άδειας παράτασης του ωραρίου μουσικών οργάνων για εσωτερικό χώρο καταστήματος στο Παληό. 3 μέλη του συμβουλίου (μεταξύ των οποίων η πρόεδρος) ψήφισαν αρνητικά και τα υπόλοιπα 8 δήλωσαν την παρουσία τους. Ο υπηρεσιακός παράγοντας που εισηγήθηκε το θέμα εξηγώντας όλη τη διαδικασία, βρέθηκε προ εκπλήξεως. Δεν υπάρχει προηγούμενο άρνησης αυτής της άδειας, η απόφαση μάλιστα δεν φάνηκε να στηρίζεται σε κάποιον ιδιαίτερο λόγο. Ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας τόνισε προς τα μέλη του συμβουλίου ότι εκ του νόμου η παράταση πρέπει να χορηγηθεί αφού πληρούνται όλοι οι σχετικοί γραφειοκρατικοί όροι. «Η τήρηση του ωραρίου κτλ είναι θέμα των ελέγχων που θα ακολουθήσουν» είπε χαρακτηριστικά.

Μέλη του τοπικού συμβουλίου θυμήθηκαν ότι ακόμη «τρέχουν» στα δικαστήρια για προηγούμενη ίδια απόφαση σε κατάστημα στο κέντρο της πόλης. Αν και η συγκεκριμένη περίπτωση είναι μεμονωμένη, περιέγραψαν τόσο δραματική την ταλαιπωρία τους που τα νέα μέλη τρόμαξαν! Δίστασαν να συνηγορήσουν παρά τις διαβεβαιώσεις του υπηρεσιακού παράγοντα. Υπήρξαν και κάποιες απορίες- ερωτήματα, τα οποία κατά την υπηρεσία καλύπτονταν από τα δικαιολογητικά που κατέθεσε ο ενδιαφερόμενος. Το θέμα συζητήθηκε από αναβολή. Είχε ζητηθεί κάτοψη του χώρου, η οποία χθες προσκομίστηκε.

Είναι τόσο περίεργη η χθεσινή αρνητική απόφαση- γνωμοδότηση που ακόμη κι η υπηρεσία δεν γνωρίζει τι θα πρέπει να κάνει από εδώ και πέρα τόσο η ίδια όσο και ο επαγγελματίας. Το θέμα μάλλον θα επανέλθει στο τοπικό συμβούλιο αφού χωρίς τη θετική του γνωμοδότηση δεν μπορεί να «εξελιχθεί» ώστε η προβλεπόμενη απόφαση να δοθεί από το δημοτικό συμβούλιο ή άλλη αρμόδια επιτροπή. Στο τοπικό συμβούλιο είναι συχνή η προαναφερθείσα διαδικασία για σειρά καταστημάτων χωρίς ποτέ να υπάρξει πρόβλημα. Στη χθεσινή συνεδρίαση ορίστηκε αναπληρωτής πρόεδρος του τοπικού ο κ. Λάζαρος Θωμάς. Η απόφαση πάρθηκε- όπως προβλέπεται- από την πρόεδρο κ. Φωτεινή Κόγια.

 

 

Διαβάστε επίσης