Έργα 17 εκ ευρώ προτείνει για τη νέα χρονιά η διοίκηση του Δήμου Καβάλας

 Έργα 17 εκ ευρώ προτείνει για τη νέα χρονιά η διοίκηση του Δήμου Καβάλας

Συνεδρίασε χθες το απόγευμα, πρώτη φορά με τη νέα της σύνθεση, η Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Καβάλας. Σε αυτήν συμμετέχουν πολίτες (μετά από κλήρωση)- εκπρόσωποι τοπικών φορέων- σύλλογοι. Την ευθύνη της εισήγησης έχει η διοίκηση του Δήμου ενώ δυνατότητα συμμετοχής στις συνεδριάσεις έχουν όλες οι δημοτικές παρατάξεις.

Η χθεσινή συνεδρίαση είχε ως αποκλειστικό της θέμα το τεχνικό πρόγραμμα έργων του 2020. Σύντομα το πρόγραμμα θα συζητηθεί και θα εγκριθεί και από το Δημοτικό Συμβούλιο. Της συνεδρίασης προήδρευε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Κώστας Πεφάνης. Για το τεχνικό πρόγραμμα μίλησε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιάννης Ιακωβίδης ενώ στη διαδικασία συμμετείχαν κι άλλοι εκπρόσωποι της διοίκησης (Σταυρίδης, Παπαδόπουλος, Μιχαηλίδης, Ταβουλτζίδου).

Το τεχνικό πρόγραμμα έργων του 2020 έχει προϋπολογισμό περίπου 17 εκ ευρώ. Αντίγραφο του έλαβαν και ήδη μελετούν οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων. Στην κατηγορία των νέων έργων υπάρχουν (ανάμεσα σε άλλα, ορισμένα εκ των οποίων τυπικά και συνηθισμένα): Το έργο διαπλάτυνσης της οδού Νυρεμβέργης μπροστά από το παλιό Νοσοκομείο, η επισκευή της στέγης του κλειστού κολυμβητηρίου, οι πρώτες ενέργειες στην αγορά του Αγίου Νικολάου για το γνωστό πρόγραμμα δημιουργίας Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου. Υπάρχει επίσης πλάνο οικοδομικών μηχανολογικών εργασιών στο σχολικό συγκρότημα του Φλωρέξ (2ο Λύκειο- 7ο Γυμνάσιο).

Στη διάρκεια του νέου έτους θα συνεχιστεί η ανακαίνιση παιδικών χαρών, η αντικατάσταση κρουνών ενώ όπως πάντα υπάρχουν έργα ασφαλτοστρώσεων- άρση επικινδυνότητας κτισμάτων κτλ. Πρόθεση του Δήμου Καβάλας είναι το 2020 να κάνει έργο βελτιώσεων και στα δημοτικά κοιμητήρια. Στην έναρξη της συνεδρίασης ο κ. Πεφάνης ζήτησε από τα μέλη της επιτροπής να συμμετέχουν ενεργά, να κάνουν προτάσεις ή και εισηγήσεις. Πρόθεση όσων συμμετέχουν στην επιτροπή είναι αυτή να συνεδριάζει τουλάχιστον μία φορά στους 3 μήνες.

Διαβάστε επίσης