Έργα «ράουνταμπάουτ» στο τεχνικό πρόγραμμα έργων 2021 της ΠΕ Καβάλας

 Έργα «ράουνταμπάουτ» στο τεχνικό πρόγραμμα έργων 2021 της ΠΕ Καβάλας

Αναρτήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στη Διαύγεια της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου έγκρισης του τεχνικού προγράμματος έργων για το έτος 2021.

Η συζήτηση και η ψήφιση του θέματος έγινε στις 29 Οκτωβρίου σε συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου και όπως αναμένονταν η πρόταση της διοίκησης εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία. Τα έργα που περιλαμβάνονται στο τεχνικό πρόγραμμα της επόμενης χρονιάς για την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι τα αναμενόμενα.

Ξεχωρίζει η δέσμευση ποσού ενός εκατομμυρίου ευρώ για να μελετηθούν και να κατασκευαστούν ισόπεδοι κόμβοι (ράουνταμπάουτ) με ταυτόχρονη κατάργηση λειτουργίας φωτεινών σηματοδοτών.

Ένα τέτοιο έργο έχει δεσμευτεί να εκτελέσει η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας στον κόμβο της εισόδου στη Νέα Ηρακλείτσα, ο οποίος σήμερα εξυπηρετείται με φωτεινούς σηματοδότες.

Η πρώτη υπόσχεση δόθηκε προ ετών και η εξέλιξη που παρουσιάζει το συγκεκριμένο έργο είναι ως συνήθως αργή. Στο τεχνικό πρόγραμμα έργων για την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας προβλέπεται η εκπόνηση μελετών για την αναβάθμιση του δρόμου προς το αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος».

Υπάρχει δέσμευση ποσού ενός εκατομμυρίου ευρώ περίπου για τις μελέτες που είναι απαραίτητες και αφορούν κατασκευή αρδευτικού δικτύου στο υπό ολοκλήρωση έργο της κατασκευής του φράγματος Μάρμαρα.

Για την ανακαίνιση του αμφιθεάτρου του Διοικητηρίου δεσμεύεται πόσο 500 χιλιάδων ευρώ ενώ θα διερευνηθεί η δυνατότητα εκτέλεσης έργου ενεργειακής αναβάθμισης του Διοικητηρίου. Για το έργο αυτό θυμίζουμε ότι πραγματοποιήθηκε προ λίγων εβδομάδων και διερευνητική γεώτρηση στην αυλή του κτιρίου.

Στον κατάλογο των έργων που προτείνει η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας και εγκρίθηκαν υπάρχει και εκπόνηση μελέτης για την αξιοποίηση της καπναποθήκης στην οδό Φιλίππου.

Κατά τα λοιπά η πρόταση περιλαμβάνει τις συνήθεις παρεμβάσεις που μπορεί να θεωρηθούν και φυσιολογικές. Έργα ηλεκτροφωτισμού, βελτιώσεις δρόμων, αναβάθμιση στη λειτουργία φωτεινών σηματοδοτών, παρεμβάσεις στα τενάγη των Φιλίππων, αντιπλημμυρικά έργα και υδρογεωτρήσεις.

Συντήρηση του δρόμου προς το Παγγαίο, συντηρήσεις κτιρίων της ΠΕ Καβάλας εκτός διοικητηρίου, ασφαλτικές εργασίες κτλ. Προτείνεται επίσης η βελτίωση του δρόμου που εξυπηρετεί τους επισκέπτες στην περιοχή Γκιόλα της Θάσου.

Διαβάστε επίσης