• 21 Μαΐου 2024,

Έργο Ενεργειακής Αναβάθμισης στο ΙΝΑΛΕ

 Έργο Ενεργειακής Αναβάθμισης στο ΙΝΑΛΕ

Στη συνεδρίαση -την Τρίτη 23 Απριλίου- του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού «Δήμητρα» αποφασίστηκε ομόφωνα η συνεργασία του Οργανισμού με το Δήμο Παγγαίου προκειμένου να γίνει έργο ενεργειακής αναβάθμισης σε όλα τα κτίρια του Ινστιτούτου Αλιευτικών Ερευνών στη Νέα Πέραμο (φωτογραφία).

Πρόκειται για 4 μεγάλα κτίρια, ένα φυλάκιο και έναν ξενώνα που λειτουργούν συνεχώς από το 1992 έως σήμερα. Χωρίς σε αυτές τις εγκαταστάσεις να έχει γίνει μέχρι τώρα η απαραίτητη συντήρηση.

Εξαιτίας του συγκεκριμένου γεγονότος κάποια από τα κτήρια είναι σε άσχημη κατάσταση. Το έργο που θα διεκδικήσει χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ μέσω της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης φέρεται να έχει αρχικό προϋπολογισμό 1,2 εκατομμύρια ευρώ.

Σε αυτό εντάσσεται και η κατασκευή φωτοβολταϊκών συστημάτων στις στέγες των κτιρίων του Ινστιτούτου Αλιευτικών Ερευνών με ισχύ 140 κιλοβάτ. Επειδή ο Οργανισμός και κατ’ επέκταση το Ινστιτούτο Αλιευτικών Ερευνών, δεν έχουν τις υπηρεσίες για να «τρέξουν» τη διαδικασία θα υπογραφεί προγραμματική σύμβαση με τον Δήμο Παγγαίου που θα αναλάβει όλα όσα αφορούν την ωρίμανση του έργου και τη δημοπράτηση του.

Φυσικά το έργο είναι απαραίτητο καθώς με αυτό θα αναβαθμιστεί η λειτουργία του Ινστιτούτου Αλιευτικών Ερευνών προκειμένου να μπορέσει να αντιμετωπίσει με καλύτερες εγκαταστάσεις τις προκλήσεις της επόμενης περιόδου.

Διαβάστε επίσης