• 21 Μαΐου 2024,

Πολλά αγροτικά προϊόντα στις λαϊκές, εξ αυτού του λόγου φθηνά!

 Πολλά αγροτικά προϊόντα στις λαϊκές, εξ αυτού του λόγου φθηνά!

Φωτογραφία αρχείου

Ο πρόεδρος του σωματείου των παραγωγών λαϊκών αγορών του Ν. Καβάλας Μπάμπης Πασχαλίδης περιέγραψε την κατάσταση με απλά λόγια.

Καλός καιρός, πολλά αγροτικά προϊόντα (όλα ντόπια) κι ως εκ τούτου φθηνές τιμές. Σε όλες τις λαϊκές του Νομού.

Η συνέντευξη

Ερ: Σε τι κατάσταση είναι οι παραγωγοί λαϊκών αγορών του Νομού Καβάλας και σε τι τιμές τα προϊόντα τους;

Απ: Η παραγωγή λόγω του καλού καιρού τα πάει πολύ καλά. Υπάρχει αφθονία προϊόντων. Όλοι οι πάγκοι των συναδέλφων είναι γεμάτοι. Οι τιμές είναι σε πολύ καλό επίπεδο λόγω της μεγάλης προσφοράς που υπάρχει. Είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικές σε σχέση με το εμπόριο. Ευελπιστούμε να έρθει ο κόσμος στις λαϊκές να μας βοηθήσει, να δει τις τιμές και οι παραγωγοί να μπορέσουν να προωθήσουν τα προϊόντα τους.

Ερ: Η ακρίβεια είναι αδύνατο να κάνει εξαίρεση τις λαϊκές αγορές. Αλλά τώρα έτσι όπως μας τα λέτε είναι καλύτερα τα πράγματα;

Απ: Στις λαϊκές αγορές πάντα παίζει ρόλο η προσφορά και η ζήτηση. Όταν υπάρχει η προσφορά, πάντα υπάρχουν πολύ καλές τιμές. Αυτό ισχύει και σε όλο το εμπόριο. Το Σάββατο που κοιτούσα έβλεπα κρεμμυδάκια στο 1,80 ευρώ το κιλό, ιδιαίτερα ανταγωνιστική τιμή κάτι που αφορά άμεσα και λόγω των εορτών. Τα μαρουλάκια μέχρι και 80 λεπτά. Ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές και μιλάμε για ντόπια προϊόντα. Δε μιλάμε για αυτά που θα έρθουν από Κρήτη, Πελοπόννησο κλπ. Αυτά είναι εμπορικά προϊόντα και δεν ορίζουμε εμείς τις τιμές. Σας είπα ότι ο καλός καιρός βοηθάει και τους παραγωγούς αλλά και τους καταναλωτές, οι οποίοι θα βρουν προϊόντα σε πολύ καλές τιμές.

Ερ: Οι τουρίστες φαίνονται στις λαϊκές παραλίας Οφρυνίου και Πρίνου;

Απ: Για τη Δευτέρα στον Πρίνο δεν έχω άποψη γιατί δεν πηγαίνω. Για τη λαϊκή του Οφρυνίου, έχει αρχίσει και ανεβαίνει η κίνηση. Λόγω του Πάσχα θα έρθουν και άνθρωποι που έχουν τα σπίτια τους εκεί ή κάποιο εξοχικό. Θα έρθουν να κάνουν Πάσχα. Από εδώ και πέρα ανεβαίνει η κίνηση στη λαϊκή της Τούζλας.

Ερ: Αλλάζει κάποια λαϊκή λόγω της Μ. Εβδομάδας;

Απ: Όλες οι λαϊκές κανονικά. Δεν αλλάζει κανονικά. Η Ελευθερούπολη κανονικά τη Μ. Παρασκευή, στις Κρηνίδες τη Μ. Τετάρτη. Απλά τη Μ. Παρασκευή θα ξεκινήσει πιο αργά. Η Καβάλα θα κάνει κανονικά το Μ. Σάββατο. Προχωράμε κανονικά.

Ερ: Στην Νέα Πέραμο βλέπεται να γίνεται λαϊκή;

Απ: Δύσκολο το βλέπω…

Διαβάστε επίσης