• 19 Απριλίου 2024,

«Έρωτας Νηπενθής» από την Ηρώ Καραμανλή

 «Έρωτας Νηπενθής» από την Ηρώ Καραμανλή

Κυκλοφόρησε πριν από λίγες μέρες από την Κάπα Εκδοτική το βιβλίο «Έρωτας Νηπενθής» της συμπολίτισσας κ. Ηρώς Καραμανλή.

Οι συμπολίτες μπορούν να το βρουν στα βιβλιοπωλεία της Καβάλας αλλά και μέσω διαδικτύου.

Η κ. Καραμανλή μίλησε για το βιβλίο της στο ραδιόφωνο της Πρωινής και μεταξύ άλλων είπε:  «Είναι ένα ακροβατικό βιβλίο. Διαπραγματεύεται ανθρώπινες στιγμές που έχουν να κάνουν με την αλήθεια και το ψέμα. Τον έρωτα και την προδοσία. Ακόμη και τη ζωή και το θάνατο. Από την άλλη είναι αυτό που εντοπίσατε.

Στο βιβλίο υπάρχουν λέξεις, κάποια κείμενα είναι προϊόν μελέτης, για τις οποίες ο αναγνώστης (εφόσον έχει τη διάθεση) μπορεί να τις ψάξει. Και να διαπιστώσει τι όμορφη που είναι η γλώσσα μας. Το βιβλίο κινείται μεταξύ του ρομαντισμού και του ρεαλισμού.

Πραγματικά, αν κάποιος διαβάσει το βιβλίο θα το αισθανθεί και θα καταλάβει τι εννοώ. Η γλώσσα μας είναι ζωντανή. Έχει τα μόρια.  Έχει πάρα πολλά πράγματα που όταν ενώνονται με άλλες λέξεις δίνουν μια διαφορετική σημασία. Κι αυτή είναι η ομορφιά της γλώσσας. Να γεννάει συνεχώς καινούργιες λέξεις.

Το βιβλίο ήταν δύσκολο να γραφτεί. Το κάθε κείμενο χρειάζονταν αρκετό καιρό για να μπουν οι κατάλληλες λέξεις, για να έχουν την κατάλληλη σημασία. Για να εκδοθεί ήταν κάτι εύκολο μπορώ να πω.

Το βιβλίο υπάρχει στα βιβλιοπωλεία της Καβάλας και παράλληλα μπορεί κάποιος να το παραγγείλει μέσω του εκδοτικού οίκου»

Διαβάστε επίσης