Eσείς που θέλετε να συνεχίσετε να νοικιάζετε τα διαμερίσματα σας κοιτάξτε να τα έχετε καλά με τους γείτονες …

 Eσείς που θέλετε να συνεχίσετε να νοικιάζετε τα διαμερίσματα  σας κοιτάξτε να τα έχετε καλά με τους γείτονες …

Η απόφαση του δικαστηρίου του Ναυπλίου για απαγόρευση βραχυχρόνιας ενοικιάσης  διαμερίσματος λόγω διαφωνίας των υπόλοιπων ενοικιαστών της ίδιας πολυκατοικίας απειλεί να μπλοκάρει την κοινότητα των ελλήνων ιδιοκτητών που μισθώνουν τα ακίνητα τους μέσω της γνωστής πλατφόρμας air bnb .

Αυτή η απόφαση που είναι η πρώτη στο είδος της για την Ελλάδα βάζει σίγουρα σε σκέψεις όλους αυτούς που μέχρι σήμερα νοικιάζανε το ακίνητο τους αφού θα πρέπει να αναθεωρήσουν τις σχέσεις τους με τους γείτονες. τους.

Αν μέχρι σήμερα δεν υπήρχε κανένας λόγος για να έρθετε πιο κοντά με τους γείτονες σας σήμερα υπάρχει και είναι μάλιστα πολύ σοβαρός.

Ιδιαίτερα εσείς που έχετε ακίνητο σε κάποια πολυκατοικία.

Αν επιθυμείτε να συνεχίσετε να το νοικιάζεται μέσω της πλατφόρμας Ari bnb θα πρέπει να τα έχετε καλά με όλους αλλιώς αυτή σας η επιχειρηματική δραστηριότητα κινδυνεύει να μπλοκαριστεί οριστικά.

Μάλιστα σύμφωνα με την ίδια απόφαση του δικαστηρίου σε περίπτωση μη συμμόρφωσης το πρόστιμο θα είναι 1000 ευρώ και προσωποκράτηση αν και μετά την επιβολή του προστίμου συνεχιστεί η ίδια τακτική από την πλευρά του ιδιοκτήτη του ακινήτου.

Είμαι σίγουρος ότι αυτή η απόφαση θα φέρει κοντά ανθρώπους που είχανε να μιλήσουν χρόνια και ανθρώπους που μέχρι και χθες δεν ανταλλάσανε ούτε καλημέρα μεταξύ τους.

Λέγανε ότι η κρίση μας έφερε πιο κοντά.

Λάχανα !

Πιο κοντά θα μας φέρει αυτή η δικαστική απόφαση αφού οι χιλιάδες έλληνες ιδιοκτήτες που νοικιάζουν τα διαμερίσματα τους θα πρέπει να τα έχουν καλά με όλους τους γείτονες για να συνεχίσουν να το κάνουν.

Και να δείτε που αυτή η δικαστική απόφαση σε λίγο θα ισχύει όχι μόνο για τους ένοικους της ίδιας πολυκατοικίας αλλά και του ίδιου οικοδομικού τετραγώνου.

Για τον λόγο αυτό θα πρέπει όλοι εσείς που έχετε μπει σε αυτό το τρυπάκι του Air bnb και νοικιάζετε τα ακίνητα σας να δείτε λίγο τις σχέσεις σας με τους διπλανούς και τους παραδιπλανούς, τους από πάνω και τους από κάτω.

Είναι η γνωστή ατάκα από ταινία του ελληνικού κινηματογράφου : “Εσείς οι από πάνω προσέχετε τους από κάτω “

 

Δεν έχει τελικά ο Δήμος Καβάλας την δυνατότητα να διεκδικήσει ένα πρόγραμμα ανάπλασης της συνοικίας της Παναγίας με ένα Ευρωπαϊκό πρόγραμμα και χρήμα αφού η υποβολή της πρότασης απορρίφθηκε από την πλειοψηφία και αντιπολίτευση της διοίκησης.

Κατηγορούσε η  ίδια σχεδόν αντιπολίτευση την προηγούμενη διοίκηση οτι ρίχνει λεφτά μόνο σε πανηγύρια και δεν κάνει έργα και σε αυτή την καινούργια διοίκηση που φέρνει προτάσεις για έργα τις απορρίπτουν.

Καλημέρα και

ΑΛΟΡΑ !

Διαβάστε επίσης